Fudbaler Sarajeva Edin Rustemović završio je svoju epizodu na Koševu. Iako je Rustemović svaku utakmicu odigrao maskimalno, statistički bio najbolji dodavač u timu sa Koševa, imao najveći broj osvojenih lopti ipak će zbog takozvanih navijača koji su se drznuli prijetiti i porodici Rustemovića, ovaj sjajni sportista napustiti FK Sarajevo.

Zvorničanin Rustemović napušta fudbalski klub Sarajevo
Edin Rustemović

Rustemovićevi prijatelji kažu da Sarajevo i njegovi navijači i ne zaslužuju da im fudbaler poput Dine igra zbog nezahvalnosti i sumnjivih utakmica u završnici Kupa i prvenstva BiH.

Ovaj 24-godišnji defanzivni veznjak je pred kraj sezone bio primoran napustiti grad zbog prijetnji pojedinih navijača Sarajeva, koji su mu zamjerili to što je promašio jedanaesterac u finalu Kupa BiH protiv Širokog Brijega, i sve su prilike da se Rustemović neće vraćati u glavni grad naše države.
Rustemović je obavijestio klub da se neće vraćati na Koševo, a šta će definitivno biti vidjet će se u narednim danima. Važno je istaći da Edin Rustemović ima važeći ugovor do kraja 2018. godine, koji će najvjerovatnije biti sporazumno raskinut.

Osim Rustemovića, u FK Sarajevo se neće vraćati ni Nermin Crnkić, čiji je menadžer Demir Hotić sinoć za SportSport.ba izjavio da se ovaj fudbaler “boji za svoju sigurnost nakon prijetnji koje je dobio nakon utakmice protiv Širokog Brijega”.
Edin Rustemović je u Sarajevo stigao u februaru 2015. godine iz zvorničke Drine, a sa bordo klubom je nekoliko mjeseci kasnije osvojio Premijer ligu što je njegov najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

U nedavno okončanoj sezoni Rustemović je odigrao 28 utakmica za Sarajevo i postigao je jedan pogodak i to u Kupu BiH.

(Zvornicki.ba/sportsport)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *