Zvorničanin Luka Mitrović trenutno je jedan od najboljih košarkaša EuroligeLuka Mitrović je sin uspješnih sportista iz Zvornika koji su za vrijeme rata odselili za Novi Sad gdje se Luka i rodio 1993.g. no to nije prekinule veze sa zavičajem i podrinjskim domom Mitrovića. Ove sezone Crvena Zvezda igra nevjerovatnu košarku i jedna je od najuspješnijih ekipa u Euroligi ove sezone, a njen kapiten je upravo Luka Mitrović koji se i dalje osjeća Zvorničaninom. Potvrda veze sa mjestom rođenja je i nedavna posjeta Zvorniku ovog košarkaša, a pravo priznanje doživjeo je od prvog čovjeka Zvornika Zorana Stevanovića koji je u ime gradske uprave dodijelio priznanje Luki Mitroviću.

Prema pisanju portala radio Osvit košarkaš Crvene Zvezde Luka Mitrović nedavno je posjetio Zvornik. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je prijem za mladog košaraša i tom prilikom uručio mu Specijalno priznanje Grada Zvornik za doprinos razvoju sporta.

Ovo priznanje jedno je od priznanja koja se dodjeljuju na tradicionalnom Izboru sportiste grada Zvornik. “Nisam rođen u Zvorniku, ali se osećam kao Zvorničanin jer su moji roditelji veći dio svog života živeli u ovom gradu i dosta vremena kao mali sam provodio ovde, imao svoje društvo, sve dok mi profesionalne obaveze nisu uskratile to zadovoljstvo.

– Zahvaljujem se gradonačelniku na ovom pozivu i drago mi je što sam mogao izdvojiti vrijeme da posjetim Zvornik i sve drage ljude koji ovdje žive. Planove za dalju budućnost nemam, samo razmišljam o ovome što se trenutno dešava. Na našu veliku sreću beležimo sjajne rezultate i nadam se da će nas zdrvlje poslužiti da se takvi rezultati nastave. Kada dodje vreme za planiranje nečeg daljeg onda ćemo o tme razmišljati.Silno želimo svi da se plasiramo u top osam, i to bi za nas bio veliki uspeh i ostvarenje sna a sve preko što dođe biće dodatni bonus za sve nas”rekao je Mitrović. “Znači mi mnogo današnja posjeta jer od malena sam Zvezdaš .

Zvorničanin Luka Mitrović trenutno je jedan od najboljih košarkaša Eurolige
Posebno priznanje urucili prvi ljudi Zvornika

-Luka je ono najbolje što je Zvornik dao i dokaz da se na ovim terenima rađaju talentovani mladi sportisti i oni nam daju obavezu da učinimo sve da stvorimo uslove da se još rađa malih Mitrovića na ovim prostorima”, rekao je gradonačelnik Zoran Stevanović.

Luka Mitrović je kapiten Crvene zvezde sa kojima je tri puta osvojio KUP Srbije, po dva puta Prvenstvo Srbije i ABA ligu, a prošle godine sa klubom je ostvario plasman među osam najuspješnijih evropskih timova. Povremeni je reprezentativac Srbije, a 2015. godine izabran je na NBA draftu kao 60. pik od strane Filadelfije. On je dio djetinjstva proveo u Zvoriku. Njegovi roditelji su Zvorničani, a otac je bio uspješan košarkaš Drine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *