Miroslav Stevanović, fudbaler Željezničara iz Sarajeva, proglašen je najboljim igračem za proteklu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najbolji golman Kenan Pirić iz ekipe Zrinjski Mostar.

stevanovic_nsbih

Priznanje je Stevanoviću, na prigodnoj svečanosti u hotelu Terme u Sarajevu, uručio potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Milorad Sofranić.

Zahvalio bih saigračima i stručnom štabu Željezničara, ovo je nagrada za moje roditelje koji su uvijek bili uz mene – izjavio je Stevanović.

Njegov timski kolega Ivan Lendrić je najbolji strijelac elitnog nogometnog bh. takmičenja sa 19 pogodaka, a za najboljeg golmana proglašen je Kenan Pirić, član prvaka BiH Zrinjskog iz Mostara.

Lendriću je nagradu uručio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, a Piriću golman reprezentacije Asmir Begović.

Najbolji trener nedavno završene sezone Premijer lige BiH je šef struke FK Sarajevo Mehmed Janjoš.

Najbolja golmanica u prošloj sezoni ženske Premijer lige BiH je članica SFK 2000 Sarajevo Almina Hodžić, dok je najbolja igračica Nikolina Milović, članica ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine.

U konkurenciji najboljih pojedninaca Premijer futsal lige BiH titulu najboljeg odnio je Mario Aladžić, član Mostar Staklorada.

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine dobitnik je nagrade za ”fair play”.

Gosti manifestacije bili su u seniorski reprezentativci BiH koje za sedam dana očekuje kvalifikacijski meč protiv Grčke.

Potpredsjednik Nogometnog saveza BiH Milorad Sofranić poželio je bh. reprezentativcima sreću u duelu s Grcima, te rekao je da se nada da je ova manifestacija podsticaj mladim fudbalerima da jednog dana i oni dobiju ove nagrade.

Treći po redu izbor organizirao je NSBiH s ciljem promocije domaćih takmičenja i igrača, a vršen je na osnovu glasova koje su im dali treneri i kapiteni ekipa bh. elitnog takmičenja.

(NSBiH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *