Stevanovićev transfer napunio kasu FK DrineZvornik

Fudbalski klub Željezničar nije uspio da postigne dogovor sa našim zvorničaninom Miroslavom Stevanovićem, stoji u saopštenju iz Uprave ovog kluba.

“Pregovori su trajali posljednjih šest mjeseci, ali nažalost, Klub nije u mogućnosti udovoljiti previsokim finansijskim zahtjevima koji su pred njega postavljeni.

Žao nam je zbog ovakvog ishoda pregovora jer je Stevanović u ove dvije sezone svojim ponašanjem i odnosom prema plavom dresu bio primjer vrhunskog profesionalca, odnosno primjer kako se treba ponašati jedan fudbaler najtrofejnijeg bh. kluba. Ne sumnjamo da će tako ostati i u proljetnom dijelu sezone i od Stevanovića očekujemo čak i bolje partije”, saopćeno je iz ovog BH fudbalskog kluba.

Stevanovićev transfer napunio kasu FK DrineZvornik

 Tokom pregovora, menadžer Stevanovića, Menaf Kodro ni u jednom trenutku nije korigirao zahtjeve, odnosno prilagodio ih mogućnostima Kluba, a zahtjevi su bili takvi da ih ne bi mogao ispuniti nijedan klub u BiH, a vjerovatno ni u regiji. Uprava Kluba je s druge strane uradila sve što je mogla, Stevanoviću je ponuđen ugovor prema kojem bi bio najplaćeniji igrač u timu, čak uz opciju odlaska na ljeto uz minimalno obeštećenje, tvrde iz Željezničara.

To potvrđuje da je od početka pregovora cilj bio da igrač bez odštete po isteku ugovora napusti klub, uprkos tome što je FK Željezničar u proteklom periodu omogućio Stevanoviću povratak u pravu formu te povratak statusa reprezentativca. Miroslav Stevanović ima važeći ugovor sa Željezničarom do jula ove godine i trenutno se nalazi na pripremama u Međugorju.

(fkzeljeznicar.ba/Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *