Zvorničanka Isidora Ostojić osvojila prvu nagradu na Evroregionalnom takmičenju u Temišvaru

Višestruko nagrađivana violinistkinja iz Zvornika  Isidora Ostojić, učenica 3. razreda Osnovne muzičke škole u Grockoj  u klasi prof. Tijane Đurić Ljubičić, ostvarila je fantastičan uspjeh dodala još jedno značajno priznanje u svoju bogatu kolekciju. Na tek održanom 11. Evroregionalnom takmičenju “Eugen Кuteanu” u Temišvaru, u konkurenciji 31 violine iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, osvojila je zlatnu medalju  prvu nagradu  sa osvojenih 100 bodova.
isidora-temisvar3

U pitanju je prestižno evroregionalno takmičenje violinista na kome je Isidora osvojila, ne samo najvažniju nagradu stručnog žirija, već i simpatije publike.

Isidora Ostojić  je učenica 6. razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Zvorniku i pohađa  3. razreda Osnovne muzičke  škole u Grockoj , dok je  svoje prve muzičke korake započela u zvorničkoj muzičkoj školi “Vojin Komadina “ .

Takmičenje je trajalo tri dana (od 12. do 15. maja 2017. godine), a mlada zvornička  violinistkinja je, uz klavirsku pratnju nastavnice Marije Vasić, imala priliku da zasvira u koncertoj sali “Mihai Perian”, nacionalnog koledža umetnosti “Ion Vidu” u Temišvaru, Isidora  je sa  takmičenja donijela lijepe utiske, riječi hvale i istakla da je svirati u takvom ambijentu za nju bilo od velikog značaja. Na ovom prestižnom takmičenju predstavila se sledećim programom: Кomarovski: Etida De- dur, Dankl: Varijacije na Pačinijevu temu i Akolaj: Кoncert 1.stav .

isidora-tijana

Isidora je prošle godine  na  desetom  Evroregionalnom takmičenje “Eugen Кuteanu” takođe  osvojila  prvu nagradu i ove godine  je  još jednom potvrdila  svoj neizmjerni talenat  . Takmičenje “Eugen Кuteanu” posvećeno čuvenom rumunskom kompozitoru Eugen Кuteanu, ovo muzičko nadmetanje mladi muzičari mnogo cene jer predstavlja važnu prekretnicu za njihovu promociju i afirmaciju.
Mlade evropske muzičke nade ocenjivao je osmočlani međunarodni žiri, sastavljen od renomiranoih profesora sa muzičkih akademija.

Pored prve nagrade  na  11.  Evroregionalnom takmičenju “Eugen Kuteanu”u Temišvaru  koje je osvojila  i 2016 godine, Isidora je osvojila i Laureat na nedavno održanom takmičenju u Šapcu,  kao i  prve nagradu na takmičenjima  u Ubu ,  X. Međunarodnom festivalu u Aranđelovcu  ,  2. Internacionalnom festivalu muzike “Primavera” u Bijeljini , Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, 60.  Republičkom festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije  održanom u Zaječaru , prvo mjesto na školskom takmičenju u Beogradu  kao I brojne druge nagrade na raznim takmičenjima zbog čega  je bila pozvana  da svira  u Moskvi. Isidorine uspjehe na brojnim takmičenjima  prepoznala je  i Gradska uprava  Zvornik koja  je dala podršku  talentovanoj zvorničanki . Od  Isidore možemo u narednom periodu da očekujemo još mnogo lijepih vijesti I nagrada na predstojećim takmičenjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *