Uhapšena ženska osoba zbog krađe 10 ikona iz pravoslavnog hrama

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje, 22. marta 2024. godine, lišili su slobode I.K. (1968.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Kantonalno tužilaštvo Posavskog kantona potražuje zbog krivičnog djela Ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje i predat službenicima Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona. Prethodno, 19. marta 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode N.B. (1964.) jer je utvrđeno da je Osnovni sud u Zvorniku potražuje radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanka BiH je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Šamac i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška su 22. marta 2024. prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Gradiška lišili slobode T.Z. (1989.), nakon što je ustanovljeno da je Policijska uprava Gradiška raspisala potragu za njom zbog krivičnog djela Oduzimanje djeteta. Državljanka BiH je predata službenicima Policijske uprave Gradiška. Prethodno, 21. marta 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode Z.B. (1984.) jer je Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Teška krađa. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Gradiška i predat službenicima Policijske uprave Banja Luka.

Pripadnici Jedinice GPBiH Aerodrom Sarajevo su 21. marta 2024., na letu iz Beča, lišili slobode N.H. (1983.). Utvrđeno je da Općinski sud u Travniku potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo. Uz navedeno, 19. marta 2024., pripadnici ove jedinice su na letu za Istanbul lišili slobode O.C. (1988.), nakon što je utvrđeno da je Interpol Wiesbaden raspisao potjernicu za njim zbog krivičniog djela Povrede koje uzrokuju smrt. Državljanin Savezne Republike Njemačke je predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice GPBiH Velika Kladuša, 21. marta 2024., predali su A.M. (1993.) službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Općinski sud u Velikoj Kladuši zbog krivičnog djela Nasilničko ponašanje. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod su 19. marta 2024. lišili slobode M.H. (1987.) prilikom izlaska iz naše zemlje na prijelazu Brod. Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog krivičnog djela Krivotvorenje isprave. Državljanka BiH je predata službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije države Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *