Zvorničanke predvodile juniorsku reprezentaciju u fudbalu do pobjede protiv Austrije u prijateljskoj utakmici

Ženska U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Etno selu Stanišići odgovarajuću selekciju Rumunije sa 2:1.

Gošće su prve došle do prednosti golom Ioane Stancu u 21′. Preokret izabranicama Dragana Jevtića donijele su Mia Karišik u 54′ i Edina Avdić u 70′.

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupile: Iman Dumanjić (46. Amila Delić), Samra Muhić, Delayla Batanović (46. Milica Jovanić), Jelena Pavlinović, Kristina Tekić (46. Dalal Bratović), Edina Avdić, Lana Radulović (90. Lorena Terzić), Tasneem Dizdarević (90. Maša Inđić), Nina Garibija (70. Ajla Građan), Mia Karišik, Ivona Benković (70. Jovana Lana Novaković).

Ove selekcije su prije dva dana odigrale još jedan meč koji je završen neriješenim rezultatom 0:0.

Pobjedonosni gol za reprezentaciju BiH postila je Edina Avdić koja je porijeklom iz Šepka kod Zvornika, nastupe su pored Avdić upisale Batanović koja je porijeklom iz Zvornika. Rajna Tešić iz Pilice nastupila je u prvom meču ove dvije selekcije.

Nakon Valentine Šakotić koja je prošla sve omladinske selekcije BiH, a potom i bila među najboljim fudbalerkama seniorske selekcije dobila je svoje nasljednice kojih je iz godine u godinu sve više u reprezentativnim selekcijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *