Fudbalski biser Mirza Jašarević koji je ponikao u FK Drina Zvornik novi je član FC Wiltz 71 iz Luksemburga. Ambiciozni učesnik najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Luksemburgu pred početak nove sezone pojačao se fudbalerima iz nekoliko zemalja. Danas je i zvanično kao novi fudbaler predstavljen Mirza Jašarević rođen u Klisi kod Zvornika.

Kontaktirali smo Mirzu odmah nakon zvaničnog predstavljanja, a on je za portal Zvornički ba prokomentarisao svoj novi korak u fudbalskoj karijeri:

“Napokon sam potpisao pravi profesionalni ugovor za klub u najelitnijem takmičenju jedne od država Evropske Unije što je veliki korak za mene i moju karijeru. Uslovi su fantastični, sve ono što želi jedan fudbaler da ima na raspolaganju. Stigao sam kao slobodan igrač iz treće nogometne lige Hrvatske i u FC Wiltz 71 ostajem do kraja kalendarske godine, nakon čega ću odlučiti šta dalje.

Nakon igranja u Hrvatskoj, ovo je nova prilika da se dokažem što ću maksimalno iskoristiti kako bih napredovao. Sretan sam zbog dolaska u Luksemburg, ponajviše zbog uslova koji su mi ovdje ponuđeni, ali i zbog moje porodice koja je odnedavno doselila u ovu zemlju Beneluxa.

Zvornički fudbalski biser Mirza Jašarević oduševio sportsku javnost Hrvatske svojim potezom
FOTO: Trenutak kada Mirza prolazi protivničkog golmana kod rezultata 0:1 u korist protivničke ekipe

Svim mladim fudbalerima poručujem da ne odustaju i da je najvažnije da igraju nakon juniorskog staža bez obzira u kojem randu takmičenja dobili priliku. Rad se uvijek na kraju isplati. Mnogo mi nedostaje moja Klisa i Zvornik, nadam se da ću u narednom periodu osvjetlati obraz moje porodice, mog mjesta i grada iz kojeg dolazim”, rekao je Mirza za naš portal.

Mjesto Klisa pored Zvornika za jedan dan dobilo dva reprezentativca
Mirza Jašarević, kisa blato nisu prepreka

Podsjećamo da je Jašarević bio najbolji strijelac FK Drina Zvornik i svim omladinskim selekcijama dok je nastupao za zvornički klub, a zadnju sezonu juniorskog uzrasta proveo je u FK Sarajevo, kada se izborio za status juniorskog reprezentativca BiH. Nekoliko povreda u nizu omele su brz uspon u karijeri Jašarevića, ali ne i volju za napretkom i poboljšanju igračkih sposobnosti ovog skromnog i vrijednog momka s Drine.

Zvornički fudbalski biser Mirza Jašarević potpisao za prvoligaša Luksemburga FC Wiltz 71
Arhiv: Najbolji strijelac juniorske lige BiH Sjever MIRZA JAŠAREVIĆ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *