Zvornički golgeter Ognjen Stjepanović uskoro donosi odluku o nastavku karijere

Najbolji strijelac Famosa u tek završenoj sezoni Prve lige Republike Srpske je napadač Ognjen Stjepanović.

Sa trinaest postignutih golova momak iz Zvornika je revitalizovao svoju karijeru i poslije dvije slabe godine u Famosu je ponovo podsjetio na neke od ranijih sezona.

– Jedna odlična sezona iza nas. Dolaskom Darka Vojvodića moglo se naslutiti da Famos želi da unaprijedi svoj tim i smatram da je u toj namjeri uspio. Generalno sam zadovoljan sezonom, vjerujem da šef i uprava također mogu biti zadovoljni kako je ekipa iznijela ovu sezonu, jer smo uspjeli ostvariti cilj koji je stavljen pred nas na početku sezone, a to je vrh tabele, govori nam Ognjen Stjepanović, pa se dotiče svog učinka u ovoj sezoni:

– Iskreno, moglo je i malo bolje, ali nadam se da sam uspio da pomognem ekipi da zajedno ispunimo ciljeve koji su stavljeni pred nas.

Kako kaže, bilo je teško vratiti se u formu jer pola godine nije igrao nigdje prije dolaska u Famos.

– Prije svega, drago mi je da sam bio dio jedne ovakve grupe momaka. Iza mene je jedan težak period gdje sam završio sa fudbalom nekih 5-6 mjeseci prije Famosa i nisam igrao nigdje. Zatim je uslijedio poziv mog prijatelja i šefa Darka Vojvodića nakon kojeg sam odlučio da se vratim fudbalu. Poslije pauze koju sam napravio bilo je izuzetno teško i turbulentno, i stvari na početku nisu bile baš kako treba, ali sam imao puno povjerenje šefa i čitave ekipe i zahvalan sam im jer sam uspio da vratim svoju formu.

Stjepanović ovog ljeta gleda ka višem rangu fudbala.

– Imam nekih ponuda za viši rang, pa ću u narednim danima sjesti sa svojom porodicom i odlučiti šta je najbolja opcija za moju budućnost.

(sportDC.net)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *