U Karakaju uhapšen bjegunac iz Srbije po potjernici Interpola

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik, 16. marta 2024., lišili su slobode R.M. (1992.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Karakaj i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo. Dan ranije, 15. marta 2024., pripadnici ove jedinice su lišili slobode M.G. (1980.) jer je utvrđeno da je Policijska uprava Kalesija raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela Izazivanje opće opasnosti. Bh. državljanin je kontroliran na izlasku iz naše zemlje na prijelazu Zvornik i predat službenicima Policijske uprave Kalesija.

Pripadnici Jedinice GPBiH Brod, 15. marta 2024., predali su S.N. (1975.) službenicima Policijske uprave Odžak, nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspisalo potragu za njom zbog krivičnog djela Oštećenje tuđe stvari. Državljanka Savezne Republike Njemačke je kontrolirana na ulasku u BiH na prijelazu Donji Svilaj.

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Doljani, 17. marta 2024. godine, lišili su slobode E.Z. (1998.), državljanina BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da ga Općinski sud u Sarajevu potražuje zbog krivičnog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje i predat službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu. Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, također, na prijelazu Orahovlje na ulasku u našu zemlju, lišili slobode J.P. (1996.). Utvrđeno je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona raspisalo potragu za ovim bh. državljaninom zbog krivičnog djela Teška tjelesna ozljeda. Predat je službenicima Policijske uprave Mostar.

Pripadnici Jedinice GPBiH Bijeljina su 17. marta 2024. lišili slobode D.G. (1979.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela Krađa. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Popovi i predat službenicima MUP-a Republike Srpske, saopšteno je iz Granične policije države Bosne i Hercegovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *