U Zvorniku se desio nesvakidašnji ispraćaj mladog košarkaša. Riječ je o Milanu Vukajloviću, krilnom centru KK Zvornik-Basketa koji je u proteklom juniorskom šampionatu BiH bio jedan od najboljih košarka sa izvanrednom statistikom od skoro 20 poena po utakmici uz deset skokova.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika
Vukajlović i Gajić

KK Zvornik-Basket posebnu pažnju posvećuje omladinskoj školi i Vukajlović nije prvi koj je dobio angažman i uslove za razvoj, rad i napredak koji su još uvijek nezamislivi u našoj zemlji. Košarka je timski sport i ovaj klub u potpunosti se pridržava principa ovog sporta, pa su priredili i takav ispraćaj svom košarkašu, s pravom možemo reći zvornički ispraćaj.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika
Milanova ekipa
Milanovi saigrači i prijatelji kluba podijelili su u dva tima. Juniori za koje je Milan nastupao i prijatelji kluba u kojem su igrali trenri Milana uz nekoliko bivših košarkaša, džudista i drugih uglednih sportista i ličnosti našeg grada.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika
Milanova ekipa

Pobjedili su juniori sa dva poena razlike i to trojkom nekoliko sekundi prije kraja.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika
Odlična utakmica koja je bila u drugom planu

Milan Vukajlović,mladi košarakaš ekipe “Zvornik basket”, igrajući za svoj klub u Premijer ligi BiH za juniore, zavredio je pažnju stručnjaka i van naše zemlje, pa mu je ostvarena želja da zaigra u Italiji. Milan Vukajlović će  nastaviti karijeru u italijanskoj seriji C u klubu “Virtus Lumezzane”. U ovim momentima naš Milan je stigao u Italiju na odredište.

O samoj utakmici, odlasku i oproštaju od Zvornika pred domaćom publikom Milan je rekao:

Drago mi je što sam bio dio ovog tima. Želim da se zahvalim mojoj porodici, mom treneru, mom društvu i  mnogobrojnim prijateljima i poznanicima.

Na oproštajnoj utakmici sam se jednim dijelom osjećao srećno jer su mnogi došli da me isprate, a jednim dijelom tužno jer napuštam ovaj klub i ovaj grad.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika
Dres kao poklon za kraj
Želim još jednom da se zahvalim i portalu Zvorincki.ba i ostalim ljudima koji su me pratili. Mnogo mi je sve ovo značilo i hvala svima na svemu. Emotivno se javio Vukajlovića iz Italije na putu prema novoj adresi sa koje će vjerujemo dostići vrhunske rezultate.

Moram istaći i da je ovom portalu  bilo zadovoljstvo pratiti Milana i drugove u prethodnoj sezoni kako se bore za finalni turnir sa najboljim vršnjacima iz cijele zemlje i to više nego ravnopravno. Uz emotivan oproštaj poklonjen je i dres sa brojem 13, koji je nosio dok je igrao za zvornički klub, a na prigodnoj utakmici u njegovu čast svi igrači su nosili dresove sa tim brojem.

Milan je naš ponos i ponos grada Zvornika.Želimo mu da napravi uspješnu karijeru i da nam se vrati kao afirmisani evropski igrač, rekao je Dejan Gajić, trener “Zvornik basketa”.

Milan i drugovi nisu krili suze na rastanku uz – Doviđenja Milane i srećno u Italiji.

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika

Na zvaničnoj stranici kluba, uz fotografije tima Zvornik Nocu koji su uspjesno odradili ovo sportsko veče i učinila ga vječnim pisalo je:

SINOĆ SMO SVI NOSILI BROJ 13 , JER GA JE MILAN NOSIO SVE VRIJEME BORAVKA U NAŠEM KLUBU.
Došlo je vrijeme za rastanak, ovu sredinu i klub si prerastao. Treniraj jako, vjeruj u sebe i čekaj svoju priliku.
Zapamti jedno: NIJE VAŽNO ODAKLE DOLAZIŠ, VAŽNO JE ŠTA NOSIŠ U SEBI !
SREĆNO MAJSTORE JOŠ JEDNOM.
Hvala vam svima koji ste sinoć došli i pružili podršku ovom momku! Hvala momcima iz “Zvornik noću” na odličnim fotografijama.
Mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo vaše povjerenje i podršku koju nam ukazujete!
NAŠ GRAD, NAŠ KLUB ZVORNIK!!!

Zvornički ispraćaj u Italiju najboljeg mladog košarkaša Zvornika

Vukajlovića ove sezone nećemo imati prilike pratiti previše, ali vjerujem da će nas ubrzo iznenaditi pozitivnim vijestima.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *