U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ na gradskoj plaži održano je takmičenje u spremanju riblje čorbe pod nazivom „Zvornički kotlić“ koje je okupilo 15 ekipa iz BiH, Srbije i Slovenije.

ЗВОРНИК, 6. АВГУСТА /СРНА/ - У оквиру манифестације "Зворничко љето", на градској плажи У Зворнику почело је такмичење у спремању рибље чорбе под називом "Зворнички котлић", на коме учествује 15 екипа из БиХ, Србије и Словеније.
ЗВОРНИК, 6. АВГУСТА /СРНА/ – У оквиру манифестације “Зворничко љето”, на градској плажи У Зворнику почело је такмичење у спремању рибље чорбе под називом “Зворнички котлић”, на коме учествује 15 екипа из БиХ, Србије и Словеније.
Takmičenje je otvorio načelnik Odjeljenja za privredu, razvoj, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović koji je svim takmičarima poželio da spreme kvalitetnu i ukusnu riblju čorbu, uz dobro druženje.

Organizator tradicionalnog takmičenja je Ribolovačko udruženje „Bistro“, a predsjednik Upravnog odbora udruženja Nikola Cvejić podsjetio je da je ovo šesta godina kako se takmičenje održava, uz punu podršku Gradske uprave Zvornik.

Zvornički kotlić ove godine za ekipu Zvornik-Drina

– Cilj nam je da se najprije okupimo, družimo, sklapamo nova prijateljstva, a na kraju i da se takmičimo. Čorbe će ocjenjivati tročlani žiri, a za pobjednike su, kao i svake godine pripremljene nagrade – rekao je Cvejić koji je naglasio da se bez podrška grada Zvornika ovo takmičenje ne bi moglo održati.

Jedan od onih koji je dobio posebno priznanje za doprinos u organizaciji nadmetanja u spremanju riblje čorbe je i Mirzet Mustafić. Pored toga što se Mirzet takmičio u spremanju čorbe sa svojom ekipom pod nazivom Zvornik-Zvornik Crveni, Mustafić je o samom takmičenju i organizaciji:

Svaki pravi Zvorničanin, voli riblju čorbu i događaje slične ovom i dat će onoliko koliko može podrške ovakvom okupljanju. Ja volim ljuće čorbe, pa mi je ova iz naše ekipe bila najljepa, ova druga od plavih, takodje ekipa, Zvornik-Zvornik, bila je lijepa i među boljim, a poseban šmek je dalo bjelo vino. Zadovoljan sam organizacijim i posjetom.
Zvornički kotlić ove godine za ekipu Zvornik-Drina

Prvo mjesto i nagradu odnijela je ekipa koju je predvodio Jugoslav Rajković pod nazivom Zvornik-Drina.

Po tradiciji, organizator priprema 80 litara čorbe za sve posjetioce koji danas budu na ovoj manifestaciji.

Zvornički kotlić ove godine za ekipu Zvornik-Drina
Zvanični plakat i nagrade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *