Zvornički mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ čestitali svim ženama 8. mart i izveli „Veselo poselo“ (FOTO)

Mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ iz Zvornika izveli su u Domu omladine priredbu „Veselo poselo“ i na taj način svim ženama čestitali predstojeći praznik, 8. mart.

Direktorica vrtića Maja Soro je u izjavi za naš portal istakla da su u programu nastupila djeca iz vrtića u „B“ blokovima.

– Nastupile su mlađa, srednja i starija grupa. I u drugim vrtića se spremaju osmomartovske priredbe – rekla je Soro i dodala da u tri objekta u Zvorniku i jednom u Karakaju imaju oko 700 mališana u stalnom boravku, dok u pripremnim odjeljenjima u gradu i  području izvan grada ima još oko 150 djece.

Vaspitač Suzana Popović navela je da je sedamdesetoro djece izvelo prigodan program čiji je cilj bio čuvanje običaja.

Zvornički mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ čestitali svim ženama 8. mart i izveli „Veselo poselo“ (FOTO)

– Ove godine pripredba je bila malo drugačija. Htjeli smo da stavimo akcenat na narodne običaje, tradiciju. Želimo da se i djeca upoznaju sa tim običajima. Poret priredbe, organizovali smo i radionicu „Male, vrijedne ruke“ u okviru koje će djeca izrađivati poklone za 8. mart. Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađanke da prošetaju 8. marta poslije 09:30 časova gradskim ulicama jer će naši mališani svim ženama dijeliti poklone koje su sami napravili – istakla je Popovićeva.

Povodom ovog događaja, u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović je istakao da su praznici prilika da se iskaže poštovanje.

Zvornički mališani iz Dječijeg vrtića „Naša radost“ čestitali svim ženama 8. mart i izveli „Veselo poselo“ (FOTO)

– Iskazali su ga i mališani Dječjeg vrtića „Naša radost“, koji su svim ženama čestitali 8. mart – Međunarodni dan žena. Uživao sam u prigodnom i sadržajnom repertoaru naših mladih sugrađana, njihovim pjesmama, glumi i plesu, kojima su iskazali ljubav i pažnju svim dragim ženama – majkama, sestrama, bakama, tetkama…Pred najdražom publikom, sa puno ljubavi, mališani su prenijeli svoja umijeća i poruke. Moramo stremiti društvy u kojem će žene uživati sva prava svakog dana u godini, a ne samo osmog marta i isto tako svakodnevno ukazivati na njihovu ulogu i dostignuća – stoji u Ivanovićevoj objavi.

(Info Birač)

FOTO: FB Bojan Ivanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *