Konobar zvorničkog restorana „Šoja“ Goran Trišić, nakon nekoliko dana traganja za vlasnikom, vratio je izgubljeni novčanik s novcem i dokumentima porodici Kianoša Rezaida i Ljubice Jovanović.

Otišli za sinom
Oni su, nakon povratka iz Katara, boravili u Kamenici, gdje su čekali na odlazak u SAD. Otišli su na ručak u restoran, a u žurbi su zaboravili novčanik.

– Trenutno smo u Kamenici i došli smo kod njih na ručak. Stariji sin nam je prije polaska rekao da je mlađi sin izašao sam na parking pa smo istrčali vani i suprug je zaboravio torbicu s novčanikom – ispričala nam je Ljubica Jovanović.
w873

Trišić, koji već pet godina radi kao konobar, ispričao nam je da je torbica ostala na stolici gdje je gost sjedio.

– Čim sam je primijetio, potrčao sam za njima, ali su već bili otišli. Drago mi je da smo ih na kraju našli i vratili im stvari – govori on.
Pomoć prijatelja
Vlasnica restorana Sretanka Šoja kaže da su najprije mislili da će se gosti, kada vide da nema torbice, sami vratiti.

– Pošto se niko nije javljao, a radilo se o stranom državljaninu, pozvali smo policiju, a oni su nam rekli da ti ljudi, vjerovatno, borave u Kamenici. Uz pomoć prijatelja, stupili smo u kontakt s njima i pozvali ih da dođu po zaboravljene stvari – ispričala je Šoja.

Šešir ostao kao suvenir
Sretanka Šoja kaže da su jednom prilikom vratili novčanik čovjeku koji je krenuo na aerodrom i dalje za Pariz. Lani su jednoj porodici „spasili“ ljetovanje nakon što su kod njih zaboravili sav novac koji su ponijeli na more.

Jednu kameru su posredstvom agencije s kojom sarađuju vratili u daleki Hong Kong, a u restoranu je jedino ostao šešir jedne Kineskinje, koji sada tu stoji kao suvenir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *