U našem gradu večeras je po prvi put održan Festival humora i satire pod nazivom „Kriva Drina“ koji je okupio 11 vrsnih satiričara i aforističara iz BiH i Srbije.

„Zvorničko ljeto“ i Festival humora i satire okupili vrsne satiričare i aforističare

U okviru „Zvorničkog ljeta“ na platou ispred „Kasine“ predstavili su se Grujo Lero iz Bijeljine, Jovo Nikolić iz Ugljevika, Miladin Berić i Živko Vujić iz Banjaluke, Ekrem Macić iz Konjica, Milan J. Mihajlović iz Beograda, Jelena Kujundžić i Rade Đergović iz Šapca, Nenad Ćorilić i Ljubomir Ćorilić iz Loznice, te Zvorničanin Stanislav Tomić.

Tomić koji je organizator i domaćin ovog događaja, najavio je da će Festival postati tradicionalan.
– Ovo nije bilo samo veče aforizama, nego su današnji posjetioci mogli da čuju i satirične pjesme i kratku priču, tako da smo imali širok spektar u satiričnom i humorističnom smislu. U našem gradu okupio se sami vrh satirične scene Republike Srpske i BiH, kao i gosti iz Srbije, a najvažnije je da naglasim da su ovo temelji jednog festivala koji će se i narednih godina ovde održavati – rekao je Tomić.

Učesnici su nasmejali zvorničku publiku koja je uzvratila čestim aplauzima i koju ni izuzetno toplo vrijeme nije omelo da dođu na ovaj događaj.

Tomić je napomenuo da u Republici Srpskoj i BiH festival ovog tipa postoji samo u Bijeljini i Banjaluci.

Tomić je 2014. godine dobio Vibovu nagradu lista Politika za mlade satirične stvaraoce, kao i Satirično pero za najbolji aforizam na Međunarodnom festivalu u Bijeljini 2013. godine.

Festival humora i satire jedan je u nizu događaja u okviru „Zvorničkog ljeta“ koje se održava od 2. do 8. avgusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *