Prethodnog dana i noći nije bilo kršenja zabrane okupljanja građana, kretanja osoba starih 65 i više godina, niti satnica.

prazne-ulice-manja-900x666

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja jučer je uzela briseve od 21 zaposlenog radnika u staračkim domovima u Kiseljaku i Karakaju koji imaju kontakte s korisnicima. HES je jučer uzorkovao i dvije osobe u respiratornoj klinici, a tri osobe u lokalnoj karanteni. Do danas je ova služba uzela 141 uzorak od ljudi iz regije, 113 ih je negativno, dva su pozitivna, a rezultati se očekuju za 26 osoba.

Pregled dvije zaražene osobe iz Osmaka, koje su proveli liječnici zvorničke bolnice, bio je uredan i oni su vraćeni u republičku karantenu radi pozitivnih testova na Kovidu 19 u Studentskom centru.

U gimnaziji osnovne škole Karakaj trenutno se nalaze 22 osobe.

U izolaciji od kuće nalazi se 280 osoba, dok je ova mjera istekla za 1130 osoba.

Komunalna policija jučer je obavila 29 kontrola i sve je bilo u redu.

Na graničnim prijelazima u protekla 24 sata zabilježena su 362 granična prijelaza, na ulazu 200, a na izlazu iz BiH 162.

Tijekom jučerašnjeg dana sedam građana telefoniralo je volonterskoj službi koja ih je kupila i dostavljala potrebnu hranu i lijekove.

Odgovorna tvrtka i služba sinoć su dezinficirali ulice u gradu kao i u Mjesnoj zajednici Kozluk.

Sve mjere za sprečavanje širenja virusa corone produljene su do 27. travnja 2020. godine. Pozivamo sugrađane da se pridržavaju naredbi i mjera pojačane higijene.
BUDITE kod kuće i budite odgovorni za sebe i druge .
(Gradzvornik)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *