Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je testiranje 638 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 22 osobe u Republici Srpskoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS. Prema rezultatima testiranja u Federaciji Bosne i Hercegovine jutros je od 727 testiranih osoba pozitivno tri osobe na korona virus što je ukupno 25 novih slučajeva u BiH. Danas je i zvanično oporavljeno 30 ljudi koji su oboljeli korona virus u cijeloj BiH.

Zvornik od danas ponovo bez zaraženih korona virusom, sve tri prvozaražena pacijenta uspješno oporavljena i pušteni kući

Prema jučerešnjoj najavi iz gradskog štaba za vanredne situacije grada Zvornik, rezultati na korona virus očekivali su se za 11 osoba.

Prema saopštenju iz republičkog šraba RS što se tiče danas pozitivnih osoba na korona virus navedeno je: “Riječ je o 14 osoba muškog i osam ženskog pola. Jedan muškarac je mlađe životne dobi, četiri muškarca su srednje i devet muškaraca je starije životne dobi. Četiri žene su srednje životne dobi i četiri su starije životne dobi”, navodi se u saopštenju

Osam osoba je iz Banjaluke, dvije osobe su iz Doboja, i po jedna osoba iz Gradiške, Kozarske Dubice, Krupe na Uni, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Šipova, Dervente, Kneževa, Foče, Kalinovika, Šamca i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 842 slučaja virusa korona, od posljedica COVID 19 preminule su 35 osobe, a oporavila se 381 osoba.

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) izvršeno ukupno 13.664 testiranja.

(Nezavisne-Zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *