U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 40 osoba u RS. Radi se o 10 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS. Prema prvim rezultatima nema novih slučajeva inficiranih korona virusom u Zvorniku.

Prema mjestu prebivališta, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dvije iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića. Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH.

Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo RS iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mjere na suzbijanju širenja virusa.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *