Danas je na području Zvornika potvrđena infekcija korona virusa kod još četiri nove osobe. Sa današnjim danom to je ukupno 83 pozitivna slučaja infekcije korona virusom na području Zvornika. Zbog velikog broja zaraženih i kontinuiranog rasta, danas je sazvana i press konferencija za medije. Ispred Štaba za vanrednu situaciju u Zvorniku govorili su gradonačelnik Stevanović, dr Ostojić-Vasić i dr.Pajkanović. Uz tehničke probleme sa konekcijom ovu press konferenciju mogli ste pratiti i uživo putem facebook stranice portala Zvornicki.ba, ukoliko ste propustili pogledajte današnji press na youtube kanalu portala Zvornički.ba. Izvinjenje za današnje probleme u prenosu koji su uzrokovani zbog slabije internet mreže koja je prema pokazatelju na uređaju bila 4G.

Upućen je apel svim građanima Zvornika da drže distancu na otvorenom, a da u zatvorenom prostoru nose maske. Pored toga apelovano je da se što češće peru ruke. Bilo je govora i o stanju u COVID odjeljenju zvorničke bolnice koja je kapaciteta osam ležaja, i koja je skoro popunjena, ali i planu ako broj slučajeva za to odjeljenje nastavi rasti. COVID odjeljenje zvorničke bolnice najmenjeno je svima u zvorničkoj regiji koji moraju ići na bolničko liječenje.

Pojavili su se novi klasteri infekcije korona virusom na području Zvornika za koje se ne može utvrditi tačan izvor zaraze korona virusom, saopšteno je na danađnjoj presici.

Apel građanima da se drže propisa kako se stanje ne bi dodatno pogoršalo i usložilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *