U dvije srednjoškolske ustanove u Zvorniku u školskoj 2020/2021 godini moći će da se upiše ukupno 456 učenika . U Tehničko školskom centru moći će da se upiše 216 učenika na četiri smjera, Mašinstvo i obrada metala, Saobraćaj, Elektrotehnika i Hemija, Nemetali i grafičarstvo.

TSC-1

U Srednjoškolskom centru „ Petar Kočić „ove godine moći će da se upiše 240 učenika na tna pet smjerova : Gimnazija, Ekonomija, Pravo i trgovina, Zdrastvo i Ugostiteljstvo i turizam.

SSC

Junski upisni rok počinje 15-tog i trajaće do 26 juna . Pravo upisa u prvi razred srednje škole imaju učenici sa završenom osnovnom školom koji nisu stariji od 17 godina, na dan upisa. Učenici iz Federacije BiH upisuju se pod istim uslovima kao i učenici iz Republike Srpske, bez obzira gdje su završili osnovnu školu. Učenici iz drugih država mogu da konkurišu i upisuju se pod istim uslovima kao i učenici iz Republike Srpske i Federacije BiH, s tim da su dužni da dostave dokaz o izvršenoj nostrifikaciji svjedočanstva ili dokaz da je zahtjev za nostrifikaciju svjedočanstva podnešen Ministarstvu prosvjete i kulture RS. Ispunjavanje uslova kandidati dokazuju originalnim svjedočanstvom o završenom osnovnom obrazovanju i izvodom iz matične knjige rođenih.
(Radioosvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *