Gradu Zvorniku za projekte obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostoru gdje žive raseljena lica i povratnici Komisija za izbjegla i raseljena lica BiH odobrila je sredstva u iznosu od 80.000 KM.

Zvorniku 80 hiljada maraka za infrastrukturne projekte

FOTO: Arhiv

Zamjenik gradonačelnika Zvornik, Bojan Ivanović zahvalio se Ministarstvu za izbjeglice i ljudska prava BiH na izdvojenim sredstvima kojima će se olakšati život i poboljšati kvalitet življenja u mjesnim zajednicama Liplje i Ulice.

Gradska uprava podržat će odobrene projekte da se u potpunosti realizuju. Rekao je Ivanović.

Realizacija dodijeljenih sredstava sprovodiće se na osnovu Sporazuma o saradnji čije je potpisivanje upriličeno jučer u Bijeljini.

Sporazum o saradnji ispred Grada Zvornika potpisao je savjetnik gradonačelnika Mile Jović.Zvorniku 80 hiljada maraka za infrastrukturne projekte
FOTO: Svečanost potpisivanja

Od ukupnog iznosa 60.000 KM odobreno je za asfaltiranje puta Ajanovići-Lihovina, a 20.000 KM za priključivanje na kanalizacionu mrežu dijela naselja u Mjesnoj zajednici Ulice.

Putni pravac koji će se asfaltirati ovim sredstvima povezat će dvije mejsne zajednice Samare i Liplje. Ovaj putni pravac dio je Marša mira koji se organizuje nekoliko dana prije  obilježavanja 11.jula svake godine.

Susjedne općine Sapna i Teočak dobile su 60.000 odnosno 50.000 konvertibilnih maraka za projekte u mjestima gdje žive povratnici i raseljene osobe.

 

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *