Na prvoj konstitutivnoj sjednici održanoj prethodnog dana, 19.8. u Trebinju osnovan je Aktiv direktora javnih zdravstvenih ustanova koje obezbjeđuju bolničku zdravstvenu zaštitu.

Primarni zadatak Aktiva direktora je poboljšanje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite, kao i unapređenje položaja zdravstvenih ustanova u društvenoj zajednici.

Direktor JZU Bolnica Zvornik, Ivan Popović, izjavio je da je velika privilegija biti prvi predsjednik Aktiva direktora javnih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, ali i ogromna odgovornost, te da se zahvaljuje svojim kolegama direktorima zdravstvenih ustanova na jednoglasnoj podršci i poverenju koje mu je ovom odlukom dato, uz naglašavanje da će se truditi da ovu funkciju obavlja uz poštovanje svih njenih članova, sa ciljem unapređenja svih segmenata zdravstvene zaštite.

Veliku zahvalnost duguje i Ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alenu Šeraniću, za podršku u radu, a koji mu je pozelio sreću u obavljanju ove funkcije.

Posebnu zahvalnost direktor Ivan Popović izražava svim zaposlenim u JZU Bolnica Zvornik, jer je njihov stručan, predan i kvalitetan rad u velikoj mjeri doprinijeo da zvornička bolnica postane jedna od najboljih i najperspektivnijih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj uz aktivno i profesionalno rukovodstvo, što je dovelo do imenovanja direktora na navedenu funkciju, saopšteno je iz JZU “Bolnica” Zvornik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *