Prije tri dana objavili smo da je na obali rijeke Drine u Kozluku pronađeno beživotno tijelo ženske osobe (klikom OVDJE možete o tome saznati više), tada smo naveli da postoji mogućnost da je pronađeno beživotno tijelo osobe koja se tog jutra utopila u Drini kod Bajine Bašte. Nažalost danas je iz Policijske uprave Zvornik potvrđena sumnja da se radi o tragično nastradaloj ženskoj osobi kod Bajine Bašte.

Iz Policijske uprave Zvornik su za portal Zvornicki.ba potvrdili da je beživotno tijelo pronađeno na obali rijeke Drine pripada ženskoj osobi koja se utopila u rijeci Drini kod Bajine Bašte u Srbiji, kratko je saopšteno.

Dodatnu dimenziju ovoj tragediji daje i činjenica da je beživotno tijelo plutalo rijekom Drinom i Zvorničkim jezerom skoro stotinu kilometara, a da to niko nije primijetio i isto prijavio. Tih dana Drina je bila u dosta nabujalom stanju, kao i danas, te je beživotno tijelo rijek Drina donijela u Kozluk otprilike za manje od osam sati sa mjesta nesreće.

Jako je tužno da beživotno tijelo prođe vodotok rijeke Drine od Bajine Bašte do mjesta Drinjača, a kasnije i cijelo jezero, te da bi onda i neprimijećeno prešlo preko brane HE “Mali Zvornik”, a kasnije Drinom sve do Kozluka.

Porodici iskreno saučešće.

Ovo je opomena da svi mi pažljivije posmatramo Drinu i jezero.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *