Danas je planirano svečano otvaranje obnovljene džamije Redžići, a koja se nalazi u mjestu Kamenica kod Zvornika.

Danas otvaranje džamije Redžići u Kamenici kod Zvornika
Budite dragi gosti Redžića i cijelog naroda Kamenice

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o vrijednim ljudima ovog mjesta i njihovim priprema za svečanost otvaranja džamije.

Danas će uz goste iz vjerskog i kulturnog života biti upriličena velika svečanost otvorenja još jedne obnovljene džamije, a koja je porušena 1993. godine, planirana je za subotu 5. avgusta 2017. godine. Uoči otvorenja, sinoć je u džamiji Redžici-Kamenica od akšama do jacije proučen mevlud i zikr.
Mjesto Redžići jedno je od mnogobrojnih zaselaka koj čine mjesto Kamenica. Ovi vrijedni mještani već su izgradili jedan objekat za vjerske namjene, a to je tekija.

Uz postojeću tekiju i novoizgrađenu džamiju, mjesto  Redžići u Kamenici postigli su što puno veća mjesta i i džemati vjerovatno neće moći za svog postojanja.

Redžići, kao i ostatak mjesta Kamenica gaji tradiciju odgoja vjerskih službenika i učenika koji pohađaju razne medrese širom cijele BiH.

Danas otvaranje džamije Redžići u Kamenici kod Zvornika
Fotografija nastala prije tri mjeseca, danas je oko džamije zelenilo

Zanimljivo je da se otvaranje džamije u Kamenici poklopilo sa manifestacijom “Zvorničko ljeto 2017”. Današnju svečanost otvorenja džamije posjetit će nekoliko hiljada ljudi iz cijelog Podrinja i BiH, vrh vjerskog, kulturnog i političkog života u Podrinju.

Danas otvaranje džamije Redžići u Kamenici kod Zvornika
Pogled iz Redžića na tekiju

Današnja vjerska svečanost upotpunila je ponudu Zvornika koja je već bogata programom   manifestacije “Zvorničko ljeto 2017”.

Budite danas dragi gosti  naroda Redžića i Kamenice.

(Zvornicki)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *