U protekla 24 časa, prema podacima Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, još devet osoba sa teritorije grada Zvornika pozitivno je na virus korona. Od 8. juna do danas ukupno je testirano 910 lica, a prisustvo virusa je utvrđeno kod 92. Od ovog broja uzastopna dva negativna testa imalo je 28 osoba koje su upućene u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana.

Rezultati se čekaju za 37 lica.

Osam pacijenata je smješteno u izolovanom odjeljenju Covid u zvorničkoj Bolnici čime su primarni kapaciteti Bolnice za smještanje lica sa srednje teškim i teškim simptomima popunjeni. Iz ove zdravstvene ustanove potvrdili su da su svi pacijenti relativno dobrog stanja, bez značajno povišene temperature.

Pozitivna lica bez ili sa blažim simptomima HES Doma zdravlja upućuje u kućnu izolaciju.

U zavisnosti od daljeg razvoja epidemiološke situacije u funkciji će biti stavljen karantin u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju za zaražena lica koji nemaju mogućnost kućne izolacije.

Trenutno je ova mjera izrečena za 198 lica, a istekla je za 347. Poštovanje kućne izolacije kontroliše Komunalna policija.

Zbog povećanog broja zaraženih u Zvorniku pojačane su kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i u javnom prevozu, kao i poštovanja drugih mjera nadležnih organa.

Novi objekat Dječijeg vrtića „Naša radost“ počeće da radi u ponedeljak, 6. jula, uz primjenu svih propisanih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik apeluje na građane da se pridržavaju izrečenih preventivnih mjera. Zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih neophodno je održavati fizičku distancu od dva metra, u zatvorenom prostoru nositi masku i redovno održavati ličnu higijenu, saopšteno je danas iz Štaba za vanrednu situaciju grada Zvornik.

Podsjećamo da je danas se pojavila vijest da je pacijentkinja iz Zvornika preminula od korona virusa u Tuzli na liječenju u tuzlanskom UKC-u. Nakon toga burno je reagovala porodica preminule, o čemu možete pročitati klikom OVDJE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *