U protekla 24 časa kod još pet osoba sa područja grada Zvornika utvrđeno je prisustvo virusa korona, potvrđeno je iz Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja. Od 8. juna do danas ukupno su testirane 922 osobe. Od 97 zaraženih dva uzastopna negativna testa imalo je 28 lica koja su upućena u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana. Aktivnih slučajeva je 69.

Rezultati se čekaju za 25 osoba.

Jedan pacijent iz izolovanog odjeljenja Covid u zvorničkoj Bolnici otpušten je kući. Trenutno je smješteno sedam pacijenata zadovoljavajućeg kliničkog stanja. U toku dana planiran je još jedan otpust iz ovog odjeljenja.

U kućnoj izolaciji je 208 osoba, dok je ova mjera istekla za 380 lica. Poštovanje kućne izolacije kontroliše Komunalna policija.

Zbog povećanog broja zaraženih u Zvorniku pojačane su kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i u javnom prevozu, kao i poštovanja drugih mjera nadležnih organa.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da se pridržavaju izrečenih preventivnih mjera. Zbog zaštite sopstvenog i zdravlja drugih neophodno je održavati fizičku distancu od dva metra, nositi masku u zatvorenom prostoru i redovno održavati ličnu higijenu, saopšteno je danas iz gradskog štaba za vanredne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *