Aktivisti humanitarne organizacije “Help Others” iz Salzburga koju predvodi Zvorničanin Dževad Islamović uručila je ovog petka traktor sa prikolicom Omeru Dudiću iz naselja Zeleni Jadar kod Osmača u Srebrenici. Omer Dudić javnosti je od ranije poznat kao čovjek koji spašava živote ljudima u raznim teškim situacijama i nesrećama. Ranije smo pisali o skromnom Omeru i njegovim velikim djelima što možete pročitati klikom OVDJE.

 

Nakon požara na traktoru porodice Mandžić iz Srebrenice, stiže novi od humanitarne organizacije "Help Others"

Nakon što su iz humanitarne organizacije “Help Others” prvo saopštili da su kupili traktor s prikolicom za porodicu Sabita Mandžića i da će isti uručiti narednog dana, došlo je do komplikacije jer je Sabit Madžić odbio da primi donaciju jer mu to nije odgovarajući traktor za njegovo imanje.

Nakon ove neočekivane situacije, rukovodstvo “Help Others” odlučilo je da kupljeni traktor donira Omeru Dudiću Omči, nadaleko poznatom superheroju iz Srebrenice koji spašava ljudske živote iako nema nadnaravne super moći kao superheroji iz stripova i filmova.

Ovo je još jedna uspješno realizovana akcija HO “Help Others” iz Salzburga iz Austrije koja je ovaj put imala neočikvan, ali sretan kraj. Pogledajte kako je to izgledalo na imanju Dudića prilikom uručivanja traktora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *