Druženje roditelja i mališana, članova Udruženja porodica sa problemom steriliteta “ Bebe 1”
Fotografije pune ljubavi, strpljenja, upornosti, vjere i ljubavi

Kafe igraonica Čarolija, juče je predstavaljala pravu oazu ljubavi, radosti i sreće. Na jednom mjestu okupili su se roditelji i 40 djece koji su rezultat velike borbe i istrajnosti parova Udruženja porodica sa problemom steriliteta “ Bebe 1”.

Ovo druženje, prvo od kako smo formirani je podstrek svim parovima udruženja, da istraju u svojoj borbi , da ne pokleknu i da vide da ta borba na kraju ima ishod , ima cilj, a to je da se ostvare kao roditelji, rekla je predsjednica udruženja Dragana Pavlović. Ona je dodala da trenutno ima 74 para u udruženju, od kojih su tri u procesu vantjelesne oplodnje. Nikolina Oro, na čiju inicijativu je formirano udruženje je istakla da je liječenje steriliteta skupo i dugotrajno i to je velika i svakodnevna borba”.

Oro je apelovala na bračne parove koji još uvijek ne mogu da se ostvare kao roditelji, da ne odustaju, jer, kako je rekla, ni jedna sreća u životu ne može da se mjeri sa time da se ostvare u ulozi roditelja. Podsjećajući na početak osnivanja ovog udruženja, Oro je rekla da su uvjek imali punu bezgraničnu i nesebičnu pomoć Gradske uprave, koja finansira treći pokušaj oplodnje sa 5.000 KM.

Druženje roditelja i mališana, članova Udruženja porodica sa problemom steriliteta “ Bebe 1” Druženje roditelja i mališana, članova Udruženja porodica sa problemom steriliteta “ Bebe 1”
„Ta podrška, mnogo nam znači i to je bio dodatni vjetar u leđa, zato smo sada tu sa rezultatima sa kojima smo zadovoljni“, rekla je ona i istakla da Udruženje ima podršku Fonda zdravstvenig udruženja Republike Srpske koji finansira dvije vantjelesne oplodnje.

Druženje roditelja i mališana, članova Udruženja porodica sa problemom steriliteta “ Bebe 1”Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je naglasio da se Gradska uprava trudi sve ove godine da podrži napredne i zdrave ideje, naglasivši da mu je ideja o osnivanju Udruženja „Bebe 1“, bila najdraža. „Gradska uprava stoji iza ovog udruženja od prvog dana i biće tako i dalje. Ovo udruženje praktično je postalo dio naše pronatalitetne politike“, rekao je Stevanović.

On je podsjetio da se svake godine planira budžetska stavka za finansiranje vještačke oplodnje onih sugrađanki koje nisu imale sreće da do svog potomstva dođu prirodnim putem. Stevanović se zahvalio osnivaču ovog udruženja Nikolini Oro, njenim koleginicama i svim parovima koji se nisu predali i koji su se borili da se ostvare kao roditelji.

(osvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *