Jutros smo objavili tekst o pronađenim vandalima u Zvorniku od kojih je jedno lice maloljetno, a danas je postalo poznato u javnosti da se radi o djevojkama od kojih je jedna maloljetena. Prema pisanju Nezavisnih novina:

Brisači nisu pošteđeni od razularenih zvornički tog dana
Brisači nisu pošteđeni od razularenih zvornički tog dana

Zvorničanka inicijala S. V. (21) i njena šesnaestogodišnja sugrađanka osumnjičene su da su prije desetak dana oštetile više parkiranih automobila u Zvorniku pričinivši štetu veću od 1.000 KM.Protiv njih je zvornička policija podnijela Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina izvještaj kojim ih tereti da su počinile krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, pišu Nezavisne novine.

Djevojke su osumnjičene da su 20. maja oštetile šest vozila, među kojima su i dva vozila Cadddy u vlasništvu jedne kompanije. Djevojke su počupale retrovizore, brisače, tablice te oštetile i udubile lim na automobilima, a navodno je svemu prethodila svađa među njima.

Dvije djevojke počinile vandalizam na parkiranim automobilima u Zvorniku
Otkinuti retrovizori, ruke djevojačke znaju biti okrutne

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Zvornik, policiji je 20. maja prijavljeno da je nepoznata osoba ili više njih, oštetila više teretnih i putničkih automobila koji su bili parkirani na parkingu Rekreativno-sportskog centra Zvornik u Ulici patrijarha Pavla.

“Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela i pronalasku počinilaca, operativnim radom na terenu identifikovali S. V. i maloljetnu osobu, za koja postoje osnovi sumnje da su oštetili šest parkiranih teretnih i putničkih automobila, na kojima je tom prilikom pričinjena materijalna šteta”, dodali su u PU Zvornik.

Dvije djevojke počinile vandalizam na parkiranim automobilima u Zvorniku

(Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *