Dvije osobe iz Osmaka pobijedile su virus korona. One su nakon dva uzastopna negativna testa upućene u kućnu izolaciju na 14 dana. Na području regije Birač pet osoba je izliječeno od virusa korona, dok su u republičkom karantinu za oboljele u Studentskom centru u Karakaju trenutno smještene dvije zaražene osobe iz Zvornika.

Dvije osobe iz Osmaka pobijedile korona virus, karantin dobija novih 11 stanovnika, čekaju se rezultati za 9 testiranih pacijenata...

U fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju smješteno je 12 lica, bez simptoma na virus korona. U ovom karantinu čišćenje i dezinfekcija se vrši tri puta dnevno, a građanima koji u njemu borave obezbijeđena su tri obroka, ljekarski nadzor, internet, TV. Sa graničnog prelaza Gradiška najavljen je dolazak 11 naših građana, koji će biti smješteni u lokalni karantin, a prema planu HES-a u sutra će biti testirano pet lica.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je obavila 193 testiranja, četiri lica su bila pozitivna na virus korona, 180 negativnih, a još devet rezultata se očekuje.

Bolnica u Zvorniku od početka pandemije uradila je 183 testiranja za područje grada Zvornika, a 251 za regiju Birač. Ukupno je šest lica bilo pozitivno na virus korona. Trenutno su u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice smještene dvoje osobe na praćenju zbog respiratornih simptoma.

Na području Zvornika u kućnoj izolaciji trenutno je 266 lica, dok je ova mjera istekla za 1.184 osobe. Komunalna policija grada Zvornik vrši kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije i karantina. Od 16. marta kada je ova aktivnost dodijeljena komunalnoj policiji realizovano je 2.611 kontrola, dok su u protekla 24 časa urađene 33 kontrole.

Na području Zvornika u prethodnom danu tri lica su kažnjena zbog kršenja policijskog časa, dok kršenja ostalih mjera zabrane nije bilo. Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je na ulazu u zemlju 262, na izlazu iz BiH 241, što je ukupno 503 prelaska granice.

Volonterski servis grada Zvornika sa 31 volonterom obavio je četiri asistencije sugrađanima u kućnoj izolaciji i starijima od 65 godina. Kretanje lica starijih od 65 godina dozvoljeno je od ponedeljka do petka u periodu od 07:00 do 10:00 časova, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije grada Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *