Eldin Lolić porijeklom iz Zvornika potpisao petogodišnji ugovor sa Saint-Etienneom odbivši Lyon i Monaco
Fotografija sa potpisivanja

Eldin Lolić, 12-godišnji bosanskohercegovački golman, odbio je nekoliko francuskih klubova i na kraju potpisao petogodišnji ugovor sa Saint-Etienneom.

Ovaj talentovani fudbaler porijeklom je Zvorničanin, njegovi roditelji su iz mjesta Đulići (zaselak Bijeli Potok).  Poslije života u izbjeglištvu na prostorima današnjeg Tuzlanskog kantona i povratka u rodne Đuliće, roditelji Eldina Lolića donijeli su odluku da svoju sreću potraže u dalekoj Francuskoj. Poslije preseljenja u ovu zapadnoevropsku državu rodio se i Eldin gdje je i započeo svoju fudbalsku karijeru.

Portal zvornicki.ba želi puno sreće i uspjeha u karijeri mladom Eldinu i nada se da će svoje slobodne dane po uzoru na Sejada Salihovića provoditi u mjestu svog porijekla.

Talentovani golman rođen je u Lijonu, a fudbal je počeo igrati kao devetogodišnjak u lokalnom klubu Saint Priest iz kojeg je došao u slavni francuski klub, Saint-Etienne.

Lolić je prvo odbio ponudu Nantesa, koji mu je nudio ugovor na pet godina. Zatim se pojavio Lyon. Lavovi su ponudili ugovor na dvije godine, a i ta ponuda je odbijena.

Uslijedio je i poziv Monaca, koji je ponudio ugovor na tri godine, ali i oni su dobili negativan odgovor. Na kraju Saint-Etienne je učinio sve da Lolić potpiše za njih, što se i desilo.

/scsport.ba/zvornicki.ba/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *