Fudbaler Lugonja Eldin i trener Subašić Aldin iz Zvornika postižu zapažene rezultate u Švedskoj
Eldin i Aldin

Fudbaler Lugonja Eldin i trener Subašić Aldin iz Zvornika postižu zapažene  rezultate u Švedskoj. Ovaj dvojac koji trenutno živi i radi u ovoj skandinavskoj zemlji, zajedničkim snagama postižu uspjeh za uspjehom. Eldin lugonja spada među talentovanije mlade fudbalere Švedske, a njegove dobre nastupe i talent uočio je Aldin Subašić trenirajući jedan švedski klub u nižem rangu. Subašić je iz Zvornika i cijeli svoj život povezan je sa fudbalom, a u Švedsku je stigao prije pet godina i od tada je vezan za klub u kojem je trener.

Aldin Subašić tvrdi da je Edin Lugonja nadolazeća fudbalska zvijezda. Njegove rezultate rada prepoznao je i grad u kojem živimo. Iako je Edin Bosanac, na gala večeri proglašen je za najboljeg muškog sportistu u svojoj zajednici.
Ovaj 18-godišnjak krajem prošle godine proglašen za najboljeg mladog igrača Åtvidabergs FF koji se takmiči u elitnim omladinskim ligama Švedske.

Kako i ne bi, 26 golova u sezoni 2016-e, gol manje u 2015-oj. S toga je trener prve momčadi ovog vrsnog strijelca odlučio pripojiti treninzima prvog tima. Eldin radi dobar posao i to potvrđuje zanimanje belgijskog kluba iz društva najboljih Sint-Truidena koji je poslao zahtjev na adresu Åtvidaberga  da Eldin već u ponedjeljak 13.2.2017 dodje trenirati sa svojim vršnjacima u Belgiji.

Fudbaler Lugonja Eldin i trener Subašić Aldin iz Zvornika postižu zapažene rezultate u Švedskoj
Dodjela priznanja grada u kojem živi Lugonja

Iskreno se nadam, a i uvjeren sam da ce se Eldin izboriti za profesionalni ugovor i želim da mu karijera ide samo uzlaznom putanjom. Kaže za naš portal Aldin Subašić

Aldin Subašić je prije 5 godina doselio iz Zvornika tačnije mjesta Potočani u Švedski gradić Flen.  Od  detinjstva bavio se nogometom, prve nogometne korake napravio u izbjeglištvu, tacnije kadetima Fudbalskog kluba Sloga iz Simin Hana.
Povreda je prekinula karijeru u juniorskom uzrastu i sve do dolaska u švedsku 2012. godine, Aldin nije imao previše dodira sa fudbalom. Tu je igrajući i školujući se za trenera upoznao 14-godinjeg vanserijskog golgetera Eldina Lugonju.

Eldin je već naredne 2013 godine nastupao za seniorime. Za tu jednu sezonu dao je 75 golova za uzraste u17, u19 i seniore (4 utakmice 3 gola)

Nastupao je i za regiju sörmland (regionalna reprezentacija tipa kantonalne u BiH). Lugonja već 2014.g. odlazi na fudbalsku akademiju Åtvidabergs. Tu je već prvu polusezonu postigao 10 golova za U17, a 2015.g. postiže 25 golova za u17 i u19. Prošle sezone učinak je 26 golova za u19 i u21 i prekomandovan da trenira sa prvim timom Åtvidaberga.

Trenutno je  na probi u Sint-truidenu, belgijskom prvoligašu i tamo će boraviti 7 dana u nadi da se izbori za profesionalni ugovor.

Aldin Subašić već ima dobre veze i kontakte sa 2 menadžera iz agencije sportfront kao i nekoliko drugih menadžera. Povremeno skautira  i često je kontakt osoba izmedju menadžera-roditelja odnosno samog igrača. Najvažniji rezultat rada kao trenera i skauta je dolazak Diter Hoenessa, brata legendarnog Oli Hoenessa iz Bajern Minhena da gleda jednog od najtalentovanijih igrača u Švedskoj mladog Seada Haksabanovića za kojega se interesovao Red Bull lajpzig.

Zvornicki.ba našem sugraiđaninu Aldinu Subašiću , privremeno nastanjenom u Švedskoj  želi puno uspjeha u menadžerskom poslu, a Eldinuu Lugonji iz Prnjavora da ostvari profesionalni ugovor i ubrzo nastupi za reprezentaciju BiH.

(zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *