Gradonačelnik Zoran Stevanović stao uz prosvjetne radnike i roditelje iz Zvornika koji su iskazali nezadovoljstvo zbog obustave nastave (VIDEO)

Nakon opravdanog bunta roditelja i prosvjetnih radnika zbog načina obustave nastave i prijedloga nastavka odvijanja putem interneta, danas se u Banjaluci povodom ovog pitanja oglasio i prvi čovjek Zvornika gradonačelnik Zoran Stevanović

0
Gradonačelnik Zoran Stevanovića stao uz prosvjetne radnike i roditelje iz Zvornika koji su iskazali nezadovoljstvo zbog obustave nastave (VIDEO)

Na sastanku o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj u Banjaluci gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović sugerisao je Ministru prosvjete u Vladi Republike Srpske analitički pristup narednim odlukama o izvođenju nastave. Kako je to izgledalo danas u Banjaluci pogledajte u videozapisu klikom na link u nastavku teksta.

https://www.facebook.com/zoran.stevanovic.snsd/videos/1525085241032425

✅”Na terenu imamo ozbiljan bunt roditelja i to iz dva razloga. Prvi je što je uopšte zaustavljena nastava, a drugi je predloženi način odvijanja nastave u ovoj nedelji. Predloženi način je prezahtjevan, naročito u tehničkom smislu.

▪️Obratila mi se majka koja ima tri đaka uzrasta do petog razreda. Oni treba da imaju tri laptopa, tri mikrofona, tri kompleta. A kapacitet interneta ne može podržati sve to. S obzirom da ne znamo kakva nas situacija čeka, smatram da vi u Ministarstvu zajedno sa vašim saradnicima treba da zauzmete određeni stav da li da se vrati nastava na onlajn sistem kakav smo imali proljetos ili neki prihvatljiviji način. Odnosno, treba da kažete dajte da se svi zajedno uključimo da obezbijedimo uslove onima koji nemaju mogućnost za tehničko praćenje nastave. Ako već ista mora biti onlajn kako ste vi predložili.”