Kiša koja je počela prethodnog dana još uvijek pada na području cijelog Zvornika i stvara ogromne probleme ljudima koji žive u naseljima u dolini rijeke Sapne, Hoče, ali i u Kozluku. Danas oko 12 sati, rijeka Sapna izlila je iz svog korita u naselju Hajdarevići u mjesnoj zajednici Ristići između Cera i Đulića. Ovo je za portal Zvornicki.ba potvrdio i šef zvorničke civilne zaštite Rajko Jurošević.

Izlila se rijeka Sapna kod naselja Hajdarevići i otežala saobraćaj na putu Karakaj-Zvornik, Hoča na maksimalnom nivou, smanjuje se intenzitet padavina
FOTO: FB stranica MZ Đulići

Prema riječima Juroševića, rijeka Sapna koja se izlila na putnoj dionici od Cera do Đulića, preciznije u naselju Lupe, na regionalnom putu Karakaj-Sapna nije prekinula saobraćaj, ali ga otežava. Dobra vijest, prema riječima Juroševića jeste opadanje intenziteta padavina zbog čega se Sapna počela povlačiti u korito.

Izlila se rijeka Sapna kod naselja Hajdarevići i otežala saobraćaj na putu Karakaj-Zvornik, Hoča na maksimalnom nivou (FOTO+VIDEO)
FOTO: FB Stranica MZ Đulići

Rijeka Hoča je na maksimalnom nivou, ali se očekuje i njeno opadanje u narednim satima zbog prestanka padavina na većini područja Zvornika. Prema riječima Juroševića većih šteta u toku noći nije bilo, nisu zabilježene žrtve što je

Najavljeni radovi na sanaciji klizišta u Kitovnicama, Križevićima, Orahovcu, Jusićima, Šćemliji i Boškovićima
Rajko Jurošević

najvažnije, a materijalne štete su u vidu izlivanja vode u dvorišta i na usijevima zasijanih površina. Rijeka Drina ne bilježi nagli rast, tako da prihvata bez problema sve pristigle količine vode koje stignu iz Sapne i Hoče, pa se iz Civilne zaštite nadaju da neće biti poplava na području Zvornika, posebno u naseljima koja se nalaze na ušću ovih dviju pritoka Drine. U Kozluku je stanje pripravnosti jer je kozlučka rijeka na maksimalnom nivou, a zabilježeno je i plavljenje nekoliko dvorišta i usijeva u poljima.

Izlila se rijeka Sapna kod naselja Hajdarevići i otežala saobraćaj na putu Karakaj-Zvornik, Hoča na maksimalnom nivou (FOTO+VIDEO)
Službenici Civilne zaštite na licu mjesta

Pripadnici Civilne zaštite Zvornika 24 sata su na terenu i u vanrednom su stanju, prate sve kritične tačke i dijelove Zvornika i vrše sve aktivnosti kako bi se umanjil štete zbog vremenskih neprilika koje su danas i prethodnog dana zahvatile Zvornik.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *