U okviru „Dana Vojvodine u Republici Srpskoj“ Zvorničani su danas na gradskom šetalištu imali priliku da degustiraju proizvode vojvođanskih izlagača i upoznaju se preko brošura sa njenim turističkim potencijalima.

Njih deset iz različitih gradova ove srbijanske Autonomne Pokrajine predstavili su tradicionalne slane i slatke proizvode, kao i pića. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao je izlagače istakavši da je ovaj događaj odlična prilika da se stanovnici Zvornika upoznaju iz prve ruke sa specijalitetima Vojvođana koji imaju šta da pokažu i da ponude.

„Pandemija virusa korona naučila nas je da ne moramo samo ljetovati u Crnoj Gori, Grčkoj i drugim stranim destinacijama, već da se ima mnogo toga lijepog vidjeti i uživati i na prostorima Vojvodine, Srbije, Republike Srpske, kompletne Bosne i Hercegovine tako da je i ovo prilika da se više okrećemo vlastitim resursima i da stičemo navike i poštovanje prema onome što imamo u smislu turističke i gastronomske ponude.“

Gradonačelnik je za proljeće najavio posjetu zvorničkih turističkih i gastronomskih radnika Vojvodini, odnosno nekom od gradova koje domaćini budu odabrali, gdje će biti prezentovani potencijali Zvornika.

Izložbi gastronomske i turističke ponude Vojvođana prisustvovali su i direktori turističkih organizacija Republike Srpske i Vojvodine Nada Jovanović i Nataša Pavlović, gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, zamjenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, te predstavnici privrednih komora Srpske i Vojvodine, a da se u Zvorniku još više osjeti duh Vojvodine pobrinuli su se tamburaši.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *