Još sedam novozaraženih u Zvorniku, počinju zabave sa muzikom uživo u boljim ugostiteljskim objektima

0
Na području grada U zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ nastava će u novoj školskoj godini biti organizovana u četiri smjene, a časovi će počinjati od 07:30 i trajaće do 18:10 kao i prethodnih godina.u protekla 24 časa evidentirano je sedam novozaraženih Zvorničana virusom korona, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Aktivno je 47 slučajeva. U kovid odjeljenju zvorničke bolnice je osam pacijenata iz Zvornika i jedan iz Vlasenice. Svi su sa srednje teškom kliničkom slikom. Neki od bolesnika su i na terapiji kiseonikom.

U obaveznoj kućnoj izolaciji je 257 osoba. Ova mjera završena je za 1.167 lica.

Gradski štab za vanredne situacije produžio je do 31. avgusta mjere kojim se:

– zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– ograničava radno vrijeme od 06:00 do 24:00 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, a pružanje ovih usluga odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj;

– dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Van snage je stavljena Naredba o zabrani muzike uživo i di-džej izvođača u ugostiteljskim i drugim objektima.

Svi subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti dužni su da je organizuju uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za sprečavanje pojave i širenja bolesti kovid – 19 na radnom mjestu.

Кorišćenje maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra.

Budite odgovorni, zaštite sebe i druge. Primjenjujte preventivne mjere: držite fizičku distancu, koristite zaštitnu masku, održavajte ličnu higijenu, upotrebljavajte sredstva za dezinfekciju na javnim mjestima. Izbjegavajte bilo koju vrstu okupljanja i proslava i dajte svoj doprinos u sprečavanju širenja virusa u našoj zajednici, saopšteno je danas iz štaba za vanredne situacije grada Zvornik

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...