Na području grada Zvornika potvrđen je virus korona kod još sedam osoba, čime je ukupno zaraženo 51 lice, saopšteno je danas iz Gradskog štaba za vanredne situacije. Rezultati se očekuju za još četiri osobe.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Zvornik ukupno je testirala 768 osoba. U kovid odjeljenju Opšte bolnice u Zvorniku smješteno je pet pacijenata od kojih su tri pozitivna na virus korona.

Nakon što su tri pacijenta juče prebačena u karantin u Bijeljini primljena su dva nova sa upalom pluća. Njihov brzi test je bio negativan. Komunalna policija kontroliše sprovođenje mjere kućne izolacije za 381 lice na području Zvornika, dok je za 26 osoba ista mjera istekla.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje da građani poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru, saopšteno je jutros iz Gradske uprave Zvornik.

Još tri pacijenta su prebačena u Bijeljinu, iako su prema jučerašnjem saopštenju smještenih u bijeljinskom karantinu uslovi nehumani, iako smo o tome pisali prethodnog dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *