Kostadin Vasić minutom ćutanja ožalio sebe u klupama NS RS, a potom prešao u NPNPS - Darko Banjac, a na njegovo mjesto u US stigao Trninić (VIDEO)

Nakon više mjeseci djelovanja kao nezavisni opozicioni poslanik Aleksandar Trninić odlučio je da svoj politički angažman nastavi u vlasti, tačnije Ujedinjenoj Srpskoj (US), zbog čega je nagrađen, i to ni manje ni više nego imenovanjem za predsjednika Kluba poslanika u NS RS, čime je sa tog mjesta smijenio upravo pomenutog Kostadina Vasića.

Ovakav epilog se očigledno nije dopao Vasiću, pa je ekspresno stigla informacija da će on dalji politički put nastaviti u Narodnoj partiji Srpske (NPS – Darko Banjac).

Ali, ovo nije ni početak ni kraj priče o ovoj dvojici narodnih poslanika…

Prije nego što ih je zamalo spojila Ujedinjena Srpska, Vasić i Trninić imali su jedan zajednički činilac kada je u pitanju Narodna skupština, a to je SDS.

Obojica su bila poslanici ove stranke, ali su je napustili. Vasić je to uradio 2018. godine, kada je prešao u US, dok je Trninić na listi SDS-a izabran za narodnog poslanika na izborima 2022. godine.

A od tada pa do danas, ili, bolje rečeno, godinu i po dana, uslijedilo je nešto što je gotovo nezabilježeno u istoriji parlamenta… Naime, Trninić je u pomenutom periodu čak četiri puta prelazio iz jedne stranke u drugu (ovdje računamo i njegovo djelovanje kao samostalnog poslanika).

Prvi put Trninić mijenja partijski dres u maju 2023. godine, osam mjeseci nakon izbora. Tada napušta SDS i pridružuje se Jeleni Trivić i Narodnom frontu. Zajedno s njim u tu priču ulaze još dva narodna poslanika: Radislav Dončić, koji napušta PDP ispred koga je izabran, te Željko Dubravac, koji prelazi iz DNS-a. Međutim, svega dva mjeseca kasnije Trninić odustaje od te ideje.

Pa je tako Trninić u redove US, a Kostadin Vaić iz US. Podsjećamo da je nakon sličnih dešavanja ranije Kostadin Vasić ožalio sam sebe u klupama Narodne skupštine, a pogledajte i kako je to izgledalo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *