Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)

Zvornički lovci još jednom su se pokazali kao dobri domaćini, kada su, proteklog vikenda, upriličili lovačko veče, gdje se okupilo oko 300 lovaca iz Zvornika i susjednih lovačkih udruženja iz regije Birač, kao i njihovi pobratimi i prijatelji iz LU „Golub” Brodac kod Bijeljine, „Soko” iz Donjeg Žabara i Glušaca kod Bogatića u Srbiji.

Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)
FOTO: Mišo Lazarević

Predsjednik LU „Vukovi sa Drine” Branislav Mirković, zajedno sa svojim saradnicima, ljubazno je dočekivao sve goste, među kojima su bili i sekretar Lovačkog saveza Republike Srpske Živojin Lazić i član Upravnog odbora Saveza Zdravko Ilić.

Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)
Mirković kaže da LU „Vukovi sa Drine” već drugu godinu, na kraju lovnog perioda, oirganizuje lovačku zabavu za svoje članove i prijatelje zvorničkih lovaca.

-Iza nas je još jedna uspješna godina protkana brojnim aktivnostima oko 320 lovaca koji djeluju u četiri sekcije. U proteklom periodu naše lovište, koje se prostire na oko 23.000 hektara, postalo je bogatije za 400 komada fazanske divljači, a radimo i na izgradnji novih lovačkih objekata i širenju lovne infrastrukture – ističe Mirković.

Predsjednik zvorničkih lovaca navodi da je, u saradnji sa Lovačkim savezom Republike Srpske, uspješno realizovan projekat u vrijednosti od oko 4.000 KM za razvoj lovstva na ovom području.

Mirković je, tokom pozdravnog obraćanja prisutnima, iskoristio priliku da se posebno zahvali lovcima na njihovom doprinosu i brizi na čuvanju i uzgoju divljači. Kako je rekao, samo ove zime u lovište je izneseno više tona kukuruza, pomenuvši posebno Miodraga Krnetića iz sekcije Čelopek, koji je obezbijedio tonu kukuruza, te grupu lovaca Aleksandra i Rada Sejmenovića, Dragana Ristića i Dragomira Alempića koji su iznijeli preko pet tona zrnaste hrane u lovište na Grkinji.

Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)

Prigodnim riječima obratio se i sekretar LS RS Živojin Lazić. On je najprije pozdravio jednog od najstarijih lovaca u zvorničkom kraju i doajena lovstva u priobalju Drine Miću Erića, te rekao da je ugodno i lijepo biti na ovakvim manifestacijama, izrazivši zadovoljstvo saznanjem da se i u ovoj lovačkoj organizaciji grade i podižu novi lovni objekti, na dobrobit svih učesnika lova i ljubitelja prirode.

-Lovački savez, zajedno sa Vladom Srpske, cijeni ovakav trud, što pokazuju i uložena sredstva za razvoj cjelokupnog lovstva u našoj Republici – istakao je Lazić i dodao da se ove godine očekuju još veća ulaganja u lovišta Srpske, jer je, kako je rekao, predsjednik Saveza dr Savo Minić uspio da izdejstvuje da se dio sredstava koja se izdvajaju za odstrel divljači vrati u lovačka udruženja kroz projekte lovne infrastrukture.

Nakon govora, Lazić je uručio zidni sat, poklon Lovačkog saveza Republike Srpske, predsjedniku LU „Vukovi sa Drine” Branislavu Mirkoviću, simbolično naglasivši da nam vrijeme saradnje nikad ne stane!

Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)

Na druženje kakvo samo lovci mogu da prirede stigla je i grupa lovaca iz Broca kod Bijeljine, predvođena Miroslavom Stevićem, predsjednikom lovne sekcije Donji Brodac.

-Sa lovcima iz Zvornika imamo više od dvije decenije uspješnu saradnju i pobratimske odnose. Družimo se i organizujemo zajedničke izlaske u lov – kazuje Stević.

Predsjednik savjeta lovne regije Birač Vidoje Zarić kaže da je lijepo biti u ovako prijatnom društvu.

-Lovci predstavljaju jedan od posebnih stubova zaštite pravih vrijednosti i tradicije, manifestujući svoju ljubav prema prirodi i druženju – ističe Zarić, dugogodišnji lovac iz Bratunca.

Lovačko veče okupilo više od 300 zvorničkih lovaca (FOTO)
Sve više mladih lovaca

Tokom lovačke večeri organizovana je i timbola sa bogatim nagradnim fondom uglavnom iz lovačke kolekcije.

(LovciRS)

Pročitaj i ovo...
Loading...