Melisa Mujčinović iz Živinica položila vozački ispit CE kategorije i sada može voziti kamion s prikolicom

Melisa Mujčinović iz Živinica prethodnih mjeseci skrenula je pažnju javnosti nakon što je objavljena njena fotografija sa kamionom na kojem je položila dozvolu za C kategoriju, odnosno, za upravljanje tim teretnim motornim vozilom. Da to nije samo muški posao, pokazala je ova 26- godišnja žena čiju je zanimljivu životnu priču prenio portal Balans.

Kako je ranije i najavila Melisa Mujčinović, nakon položenog vozačkog ispita iz C kategorije, danas je Melisa uspjela da položi i vozački ispit CE, odnosno dobiti dozvolu za upravljanje kamiona sa prikolicom. I ovaj put Melisa je vozački ispit položila nakon prvog izlaženja na vozački ispit.

Melisa je još uvijek nezaposlena osoba, a nakon završenog polaganja i sticanje dozvole za upravljanje teretnim kamionima sa prikolicom Melisa će vjerovatno započeti sa aktivnim traženjem posla.

Ranije je Melisa o svojoj ljubavi prema kamionima izjavila:

„Moja ljubav prema kamionu je bila oduvijek jaka. Od malih nogu želim voziti kamion. Mnogi su mi govorili da neću uspijeti, ali uspjela sam“- ponosno kaže Melisa i dodaje da je od prvi put položila i za kategoriju B i za C. Nije to bilo lako, Melisa je majka dvoje djece, ali njena želja za volanom bila je jača od svih obaveza koje ima. Podrška nije nedostajala od najbližih.

Ljubav prema kamionima: Živiničanka Melisa u volanu vidi budućnost
Melisa nakon položenog vozačkog ispita za C kategoriju

„Imala sam podršku porodice, prijatelja i mog insturuktora. Vožnja kao vožnja, nije bila teška. Imala sam tremu, ali to je bila prolazna faza. Svi moji prijatelji bili su uz mene i bili mi podrška cijelo vrijeme i ja sam im veoma zahvalna i hvala im do neba“-ispričala je Melisa.

Svojim primjerom razbila je predrasude o muško-ženskim poslovima i pokazala da žene mogu biti ravnopravne sa muškarcima ako se potrude. U budućnosti planira profesionalno voziti kamion.

„Ja sam trenutno nezaposlena. U planu sam prvo voziti po BiH dok praksu ne steknem, a onda ću vidjeti šta i kako dalje. Ipak, majka sam dvoje djece i planirat ću da ne idem na daleke puteve zbog njih“- zaključila je ova žena koja je ispunila svoje obećanje o polaganju CE ispita dato u javnosti prošlog mjeseca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *