Proteklih dana u Kamenici je veoma radno. Naime, uskoro i crna traka kroz više naselja u ovoj zvorničkoj mjesnoj zajednici. 

Ramic u Kamenici 1

Pored priprema za otvaranje džamije u Redžićima u centru Kamenice, ovih dana izvode se završni radovi za asfaltiranje puta koji će povezati naselja Agići, Brdo, Ramići, Alići, Čikarici i Salkunići.

Asfaltiranjem ove dionice puta, više od pedeset domaćinstava, a koja žive u navedenem zaseocima biće spojeni sa ostatkom Kamenice noramlnom putnom komunikacijom. Ova naselja dugo vremena su imala i problem sa klizištem koje je odnijelo dio puta, te je stalno prekidalo putnu komnunikaciju.

Ovih dana veoma aktivno se počelo sa pripremom terena, odnosno podloge za pružanje crne trake, odnosno asfalta, a isto sve finansira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, na čelu sa ministrom dr. Edinom Ramićem.

Ministar Ramić danas se na licu mjesta mogao uvjeriti u tok izvođenja radova, i veoma je zadovoljan intezitetom istih.
On je obišao dionice puta koja se asfaltira Agići- Brdo -Alići- Čikarići -Ramići u Donjoj Kamenici.

Ramić u Kamenici 2

Ministar Ramić, između svih navedenih posjeta, obišao je i spomen ploču palim borcima ovih krajeva, te na prigodan način odao počast.

Ramić u Kamenici 6

Zvornički.ba veoma aktivno prati sve ove radove, a nadamo se uskoro i fotografijama sa crnom podlogom, odnosno asfaltom koje ćemo Vam vrlo rado prikazati na našem i Vašem web portalu.
Ramić u Kamenici 3

(Izvor informacija i fotografija: Muhamed Čikarić/ Zvornički.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *