Ujedinjenje nacije, u okviru programa “CCD Land Heroes Challenge 2020”, pozivaju mlade ljude koji nude rješenja za klimatske promjene, da se prijave na konkurs za nagradu.

OBLAST:

Zaštita životne sredine

OPIS

Nagrada u iznosu od $500 će biti dodijeljena kandidatu koji konkuriše s projektom s najvećim potencijalom, a koji će biti implementiran u 2021. godini. Projekat će, takođe, biti promovisan na društvenim mrežama i podijeljen među Ambasadorima za planetu koji će projekat promovisati putem mreža u koje su uključeni i unutar kojih aktivno djeluju.

USLOVI

Kandidati iz cijelog svijeta mogu da se prijave za učešće u programu. Kandidati moraju biti starosne dobi između 15 i 30 godina. Obzirom da je ovo medijska kampanja putem društvenih medija, “Od mladosti za mladost”, kandidati koji se prijave za učešće u programu automatski postaju Heroji planete (Land Heroes).

NAČIN PRIJAVE

Da bi se prijavili, kandidati su u obavezi da prilože kratak tekst uz fotografiju ili video u kom predlažu određena rješenja kojim se ograničava emisija štetnih gasova. Kandidati svoju priču dijele putem društvenih medija, tagujući UNCCD, koristeći se zvaničnim haštagom takmičenja #UNCCDLandHeroes i #FoodFeedFibre. Za više informacija, kandidati se mogu obratiti putem maila: [email protected]

ROK ZA PRIJAVU:

15. maj 2020. godine

Detaljnije na: https://www.unccd.int/news-events/become-unccdlandheroes

Izvor: Hoću.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *