Ne želimo biti dio slijepe ulice u koju Nedim Čivić vodi zvorničku SDAPoslije oglašavanja u medijima i evidentne dvije strane SDA Zvornik, nastavljen je sukob putem medija, ali i na terenu među mjesnim odborima odborima ove stranke.

Na našu email adresu stiglo je saopćenje za javnost koju potpisuju dojučerašnji članovi SDA Zvornik

SAOPĆENJE VAM PRENOSIMO U CJELOSTI:

Ne želimo biti dio slijepe ulice u koju Nedim Čivić vodi zvorničku SDA

Predsjednik GO SDA Zvornik Nedim Čivić ovih dana pokušava diksreditrati sve one koji ne misle kao on. To nije ništa novo, jer on takvu politiku provodi u zadnjih pet godina.
Nedima Čivića za one koji ne znaju, na čelo zvorničke SDA prije 7 godina instalirao je Srebreničanin Sadik Ahmetović. Njegova odnost Ahmetoviću, koga zove šefe, ne čudi, s obzirom na njegovo obrazovanje, te intelektulne kompetencije. Vječiti sudent Nedim Čivić, sa diplomom srednjoškolca, godinama se nalazi na čelu najjače podrinjske gradske/općinske organizacije SDA. On i Ahmetović, udruženi, uspjeli su da rastjeraju istaknute članove zvorničke SDA poput dr Elmira Jahića,dr Dželila Korkuta, Mede Sabirovića. Zato je Izvršni odbor GO SDA u ovom sazivu činio samo jedan član sa visokom stručnom spremom, ali je i on nedavno podnio ostavku. Opravdano se pitamo, ko nas to predstavlja? Zašto se viskoobrazovanim kadrovima ne dozvoljava da budu na rukovodećim pozicijama u GO SDA Zvornik?
Šta su Bošnjaci Zvornika svih ovih godina dobili kao razultat vlasti Nedima Čivića? Jedno veliko ništa. U Čivićevom mandatu niti jedan Bošnjak nije dobio posao u javnim institucijama. Sve bošnjačke pozicije koje nisu dobijene, a trebalu su, u gradskoj upravi, odlično su unovčene. Podsjećamo da Bošnjaci u Zvorniku nemaju poziciju zamjenika načelnika, iako im po Zakonu pripada. Također, Bošnjaci su na prošlogodišnjim lokalnim izborima poniženi jer im Nedim Čivić, nije dopustio da imaju kandidata za gradnonačelnika, iako je Izvršni odbor GO SDA Zvornik donio odluku da SDA ima svog kandidata. Tako su Bošnjaci u gradu na Drini na lokalnim izborima mogli svoj glas dati srpskim kandidatima ili glasački listić učiniti nevažećim. To je bilo prvi put od prvih dana povratka do danas da SDA u Zvorniku nije imala svog kandidata za gradnočelnika. SDA je u vrijeme kada je Nedim Čivić došao na čelo imala 6500 glasača, a sada je spala na 1500, ukoliko odbijemo glasove koji su dobijeni zahvaljući koaliciji sa SBB-om i odsustvo.
Nedim Čivić, ma koliko ovih dana pokušavao krivce naći u drugima, mora istini pogledati u oči i priznati da je SDA u Zvorniku u raspadu i to zbog njegovog lošeg vođenja Stranke. Dva odbornika SDA su napustili kako sami kažu „Nedimov“ klub u Gradskoj skupštini, jer ne žele biti slijepi poslušnici predsjednika koji zarad vlastitih interesa sve povratnike u Zvorniku vodi u sunovrat iz koga povratka neće biti. O tome da više nema kluba u Gradskoj skupštini Čivić nije progovorio ni riječ. Potpredsjednik GO SDA Zvornik je takođe ponio ostavku, kao i četiri člana izvršnog odbora. Takođe, 11 mjesnih odbora je podnijelo ostavke ili im je uvedeno povjereništvo.
Ni o borcima, koje je ponizio na najvulgarniji način, u maniru seoskog kabadahije, Nedim Čivić ovih dana ne govori. Umjesto da im se ljudski izvini, pogne glavu i kaže da je pogriješio on postavlja pitanje ko ima pravo njega snimati. Čivić nije bio borac, zato iz njegovih usta mogu izaći takve riječi kojih se zgrožava svaki normalan čovjek. Zato pitamo, kada Nedim Čivić namjerava prestati sa ponižavanjem ljudi koji su za ovu zemlju dali svoje najbolje godine života, neki i dijelove tijela.
Već smo kazali da put u slijepo kojim Nedim Čivić vodi SDA u Zvorniku nećemo slijedi. Ukoliko viši stranački organi ne budu reagirali na naša upozorenja shvatit ćemo to kao podršku srednjoškolcu koji radi po instrukcijama Sadika Ahmetovića.
Mi nismo i nećemo biti ničiji poslušnici“, STOJI U SAOPĆENJU KOJE POTPISUJU DOJUČERAŠNI ČLANOVI GO SDA ZVORNIK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *