Osnovni sud u Zvorniku odredio pritvor ženskoj osobi kojoj je policija pronašla 94 pvc paketića sa opojnom drogom

Osnovni sud u Zvorniku donijeo je Rješenje o pritvoru osumnjičenoj ženskoj osobi kojoj je pronađena veća količine droge raspoređena u PVC kesice. O toj akciji pisali smo nakon završetka akcije https://zvornicki.ba/zvornicka-policija-prilikom-pretresa-pronasla-94-pvc-paketica-sa-opojnom-drogom-uhapseno-jedno-lice-foto/ U nastavku prenosimo informacije koje je objavilo Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini:

RJEŠENJE O ODREĐIVANJU PRITVORA PROTIV M.O.

Osnovni sud u Zvorniku svojim Rješenjem od 20.04.2024. godine odredio je pritvor osumnjičenoj M.O. zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo –Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga- iz člana 207. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Protiv osumnjičene M.O. je određen pritvor u trajanju od mjesec dana, shodno odredbama člana 197. stav 1. tačka b) i v) Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

Preduzimanjem radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *