Počela nastava u drugom polugodištu, problemi u Kamenici, Snagovu i Ceru
Problemi u SŠC riješeni na vrijeme

Danas je na području grada Zvornik počela nastava u drugom polugodištu. Prema riječima direktora škola nastava je počela na vrijeme, zasada su pošto je prvi radni dan , školski objekti još uvjek hladni, jer se nisu grijali tokom zimskog raspusta.

Prema riječima direktora OŠ “ Sveti Sava “ u Zvorniku Radomira Petrovića, u područnom odjeljenju Snagovo nastava je počela jutros , ali postoji problem sa snabdjevanjem vodom, jer su cijevi zaleđene u nekom dijelu voda kojim se snabdjeva i škola. Petrović je izrazio nadu da će taj problem uskoro biti riješen.

Sanja Tanacković direktorica OŠ “ Desanka Maksimović “ u Čelopeku ističe da su učenici u Ceru vraćeni kućama zbog problema grijanja u ovom područnom odeljenju. Ona je dodala da će ukoliko se ovaj problem danas riješi djeca od sutra krenuti sa nastavom.

U OŠ Jovan Cvijić u Drinjači, 20 učenika iz Gornje Kamenice nije došlo na nastavu, zbog ne prohodnosti puta prema ovim zaseocima rekao je direktor Goran Radulović. U dvije srednjoškolske ustanove na području Zvornika, nastava je počela na vrijeme. U Srednjoškolskom centru “ Petar Kočić “ prema riječima direktorice Biljane Pisić, imali su problem sa drugim kotlom za grijanje koji je zahvaljujući pomoći Gradske uprave riješen , tako da će ubrzo i ovaj kotao biti u funkciji što će doprinjeti bržem zagrijavanju svih školskih prostorija.

(osvit)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *