U toku jučerašnjeg dana na području Zvornika policijski čas i zabranu napupštanja mjesta prebivališta prekršilo je po jedno lice, dok su zbog kršenja mjere zabrane okupljanja građanja sankcionisane četiri osobe. Iz Policijske uprave Zvornik najavili su pojačanu kontrolu obale Drinskog jezera, a posebno priobalno područje naselja Divič. Iz policije najavljuju pojačanu kontrolu kroz naselje Divič i da je tome jedini razlog kontrola izrečene mjere zabrane okupljanja grupa.

Policija od sutra pojačano kontroliše obalu na Diviču i rijeci Drini
FOTO: Mirnesa T.

Do najave ovih kontrola vjerovatno je došlo zbog velikog broja pritužbi da se na ovom području okuplja veliki broj mladih Zvorničana koji su se izgleda nakon zabrane okupljanja na tvrđavi Kula Grada, okrenuli jezeru. Naselje Divič je posebno osjetljivo u ovom vremenu jer dobar dio stanovništva u ovom prigradskom naselju je starije životne doba i spada u rizičnu skupinu zbog korona virusa.

Gradonačelnik Stevanović danas je najavio pooštrene mjere u redovnom obraćanju medijima:

Nema opuštnaja. Mjere se moraju poštovati jer nema okupljanja. Neki će biti kažnjeni zbog slava jer je bilo masovnih okupljanja. Takođe, poručujemo mladima da se ne okupljaju jer je bilo situacija da se voze automobilima po četvoro i to bez maski – naveo je Stevanović i dodao da očekuje da će Republički štab produžiti mjere koje su i do sada bile na snazi.

Policija od sutra pojačano kontroliše obalu na Diviču i rijeci Drini
Ljepota Diviča kojoj je teško odoljeti
FOTO: Mirnesa T.

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *