Danas je u Glumini upriličena svečanost povodom postavljanja kamena temeljca nove džamije u ovom mjestu. Završeni su radovi na temeljima i projekat izgradnje se nastavlja ubrzanim tempom. Svečanost su svojim prisustvom u Glumini uveličali Vahid ef.Fazlović muftija tuzlanski, Izet ef.Salkanovič glavnim imam Medžlisa IZ Zvornik, predsjednik Medžlisa IZ Zvornik Mustafa ef.Muharemović, Azmir Husić vakif džamije, ali i vlasnik kompanije Heez koja izvodi radove, kao i mnogi drugi.

Postavljen kamen temeljac za novu džamiju u Glumini kod Zvornika (FOTO+VIDEO)

U nastavku pogledajte kratku video reportažu sa postavljanja kamenca temeljca i izjavama prisutnih.

Očekuje se da radovi na novoj džamiji budu završeni naredne godine, a potrebno je dodatnih finansijskih sredstava kako bi svi radovi bili završeni. Većina finansijskih sredstava obezbjeđena je zahvaljujjući donatorima iz Kuvajta.

Džamija u Glumini koja je obnovljena nakon povratka 2002.godine u ovo mjesto, prestala je ispunjavati potrebne uslove za vjernike muslimane iz ovog mjesta, pa su posljednjih godina svi bili angažovani na izgradnji nove i veće džamije koja će biti funkcionalna i ispunjavati sve potrebe vjernika muslimana ovog mjesta.

Postavljen kamen temeljac za novu džamiju u Glumini kod Zvornika (FOTO+VIDEO)

(Zvornicki.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *