Potrebna pomoć za dva mala zvornička anđela, pomozimo im da imaju normalno djetinjstvo

U toku su dva apela za prikupljanje pomoći oboljelim mališanima Aleksi i Alenu. Aleksa Vasić boluje od rijetkog dijabetisa što je najteži mogući oblik ove opake bolesti. Alen Mumić ima oboljenje očiju i već duži vremenski period gubi vid.

Potrebna pomoć za dva mala zvornička anđela, pomozimo im da imaju normalno djetinjstvo
Zvornički mali anđeli nas trebaju

Zajedničko ovim mališanima je što njihovi roditelji ranije nisu željeli da budu izloženi javnosti. Roditelji Alena Mumića su nezaposleni i preživljavaju od bavljenja poljoprivredom. Roditelji Alekse Vasića su iz poznate zvorničke sportske porodice.

Nažalost roditelji kod obojice mališana više nisu u mogućnosti obezbejditi potrebna sredstva za liječenje njihove djece. Prvo pročitajte kako da pomognete malom Aleksi, a potom kako i malom Alenu. Vaše malo njima bi moglo značiti puno.

Naša pomoć potrebna je petogodišnjem Aleksi Vasiću koji se već tri godine bori sa najtežim oblikom dijabetesa – E10 DIJABETES MELLITUS AB INSULINO DEPANDENS.

Potrebna pomoć za dva mala zvornička anđela, pomozimo im da imaju normalno djetinjstvo

Malom Aleksi dijabetes je otkriven aprila 2016 godine i tada je vrijednost glukoze iznosila 69,9 . Od tada naš mali sugrađanin dnevno i do 15 puta mora da mjeri vrijednosti šećera u krvi , kako bi dobio neophodnu insulinsku dozu.

Kako bi Aleksa moga da ima normalno djetinjstvo potrebna mu je insulinska pumpa koja samostalno mjeri šećer u krvi i ubrizgava dovoljnu dozu insulina , čime se smanjuje rizik od ozbiljnih posljedica po zdravlje malog Alekse.

Cijena insulinske pumpe je 30.000 KM koji roditelji sami ne mogu da obezbjede. Zvorničani su uvjek pomagali kada je neko u nevolji, nadamo se da ćete i sada zajednički pomoći malom Aleksi. Žiro račun za uplate kod Nove banke je: 555 006 811 91 69 287, na ime oca malog Alekse, Vasić Aleksandra.

Ukoliko neko od Zvorničana nastanjenih u SAD-u ima mogućnost da jefitnijim i lakšim putem dođe do potrebne insulinske pumpe, zasigurno bi učinio veliko dobro dijelo vrijedno pomena u narednim generacijama.

Mali Alen Mumić obratio se i humanitarnoj organizaciji Help others iz Salzburga koja je aktivna u Podrinju. U apelu HO Help others navodi se:

Potrebna pomoć za dva mala zvornička anđela, pomozimo im da imaju normalno djetinjstvo

Hitno potrebna pomoć Alenu Mumiću (10) iz Motova u Križevićima kod Zvornika. Alen Mumić diječak od 10 godina skoro  pa da je ostao slijep i ovo su posljednji pokušaji u spašavanju njegovog vida. Alen na desno oko vidi veoma malo, dok na lijevo  vidi malo bolje 70-80%, glavni problem je oštećenje rožnjače za koje treba raditi transplantaciju u privatnoj klinici Svjetlost u Sarajevu.

Pored problema sa vidom Alen boluje od  atopijskog dermatitisa (diječija kožna bolest). Koža mu najviše puca u predijelu ušiju, te njegov otac trenutno nije u mogućnosti plaćati lijekove i terapije koje iziskuju velike troškove.
“Šampon koji koristi protiv atopijskog dermatitisa koji mu pomože i umanjuje pucanje kože košta 60KM, ali ne radim nigdje i nisam u mogućnosti kupiti mu, odakle mi, posebno u zimskom periodu.” – rekao je Alenov otac Alija.

Molimo sve humane ljude koji su u mogućnosti i žele pomoći Alenu svoje uplate mogu izvršiti na paypal ili račun naše organizacije sa naznakom “ZA ALENA” .

Ukoliko imate potrebu kontaktirati Aliju (Alenovog oca) 065/016/073

Pročitaj i ovo...
Loading...