Preminuo 70-godišnji pacijent iz Bratunca na “Kovid” odjeljenju zvorničke bolnice, još jedan Zvorničanin inficiran korona virusom

0
Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati. U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra. Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu. Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika. Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Na području grada Zvornika prisustvo virusa korona potvrđeno je kod još jedne osobe. Od početka pandemije evidentirana su 402 zaražena lica. Aktivna su 32 slučaja.

U COVID odjeljenju zvorničke Bolnice smješteno je pet pacijenata iz Zvornika, Osmaka i Vlasenice. Svi su sa srednje teškom kliničkom slikom. Jedan pacijent je pored ostale i na terapiji kiseonikom. U kućnoj izolaciji su 223 osobe. Ova mjera završena je za 1.324 lica.

Gradski štab za vanredne situacije produžio je do 14. septembra mjere kojima se:
– zabranjuju javna okupljanja u grupama većim od 50 lica;
– ograničava radno vrijeme od 06:00 do 24:00 časa ugostiteljskim objektima za ishranu i piće, a pružanje ovih usluga odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj;
– dozvoljavaju sportske takmičarske aktivnosti isključivo bez prisustva publike uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Upotreba maske obavezno je i na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće obezbijediti fizičku distancu od dva metra. Gradski štab apeluje na sugrađane da zbog početka školske godine i velikog broja učenika budu disciplinovaniji u sprovođenju preventivnih mjera.

Budite odgovorni, zaštitite sebe i druge, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...