Prošireni kapaciteti kovid odjeljenja zvorničke bolnice u njemu smješteno 13 pacijenata, čekaju se razultati za 39 osoba, aktivno 90 slučajeva…

0
Još tri osobe pozitivne su na virus korona u Zvorniku, saopšteno je iz JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja ukupno je pozitivno 54 lica na području grada Zvornika dok se za 20 testiranih očekuju rezultati. U COVID odjeljenju Bolnice u Zvorniku smješteno je šest pacijenata od kojih su četiri pozitivna na virus korona, a dva čekaju rezultat PCR testa. Dvoje u ovom odjeljenju ima povišenu temperaturu, a opšta klinička slika ostalih pacijenata je dobra. Četiri osobe iz Zvornika juče su upućene u Republički karantin „Dom za učenike Bijeljina“ u Bijeljini, jedno je lice primljeno u zvorničku Bolnicu. Komunalna policija kontroliše provođenje mjere kućne izolacije za 366 osobe na području Zvornika. Do 06. jula ostaju na snazi ranije donesene mjere. Ograničen je rad svih poslovnih subjekata do 23:00 časa, zabranjeno je okupljanje više od 50 lica na javnom mjestu, obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, kao i održavanje fizičke distance i dezinfekcija. Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornika apeluje na građane da poštuju mjeru kućne izolacije, održavaju propisanu fizičku distancu od dva metra i nose zaštitnu masku u zatvorenom prostoru. Budimo odgovorni prema sebi i drugima, izbjegavajmo javna okupljanja i doprinesimo stabilizaciji epidemiološke situacije u gradu.

Od 8. juna testirano je 1.099 osoba. Od ukupno pozitivnih 166 lica aktivno je 90 slučajeva. Za 43 osobe je istekla i propisana kućna izolacija nakon negativnog testa. Još 33 lica koja su na ponovljenom testiranju bila negativna nalaze se u kućnoj izolaciji.

Čekaju se rezultati za 39 uzoraka. Iz kućne izolacije izašlo je 448 osoba, dok je ova mjera na snazi za 388.

U bolnici, u izolovanom odjeljenju kovid, nalazi se 13 pacijenata od kojih su 10 iz Zvornika i po jedan iz Bratunca, Osmaka i Vlasenice. Svi su relativno zadovoljavajućeg kliničkog stanja.

Gradski štab za vanredne situacije je, zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih virusom korona i velikog pritiska na Dom zdravlja i bolnicu, donio zaključak kojim se ugostiteljskim objektima zabranjuje muzika uživo i di-džej izvođači. Inspekcijski organi pojačano vrše kontrole poštovanja preventivnih mjera.

Gradski štab za vanredne situacije apeluje na građane da, u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja drugih, te kako ne bi došlo do dodatnog pooštravanje mjera, izbjegavaju okupljanja, drže fizičku distancu od dva metra, nose masku u zatvorenom prostoru i redovno održavaju ličnu higijenu.

VIŠE SA WEBA

loading...

VIŠE SA WEBA

loading...